Brændesgårdshaven åbner til pinse. Foto: Jacob Jepsen

Glæde i Brændesgårdshaven: Vi åbner hurtigere op

Brændesgårdshaven havde egentlig besluttet at genåbne den 13. juni, men efter at Folketingets partier onsdag blev enige om at genåbne en større del af Danmark hurtigere end først planlagt, så fremrykker forlystelsesparken udenfor Svaneke også sin åbning.

– Vi åbner søndag den 31. maj, fortæller medejer Timmi Nielsen.

Indtil i går var forlystelsesparkerne blandt de virksomheder, der først måtte åbne den 8. juni. Det har politikerne nu bestemt, at de må allerede fra på onsdag den 27. maj.

– Vi er lykkelige for politikernes beslutning, og må godt åbne fra onsdag den 27. maj, men det kan vi simpelthen ikke nå, forklarer Timmi Nielsen.

– Vi har dyb respekt for at politikerne handler hurtigt, og når vi så må åbne, vil vi selvfølgelig gerne åbne med det samme, men vi er lidt af en supertanker. Der er cirka 6000 ting, der skal ændres og koordineres, så åbningen bliver den 31. maj.

Selve haven har været klar længe, men der mangler en række sidste øjebliks opgaver og klargøringer, som det ikke giver mening, at udføre før det er kort før åbningsdagen, forklarer han.

– Vi er 90 procent klar, men en hurtigere genåbning kræver blandt andet også velvilje fra ansatte og leverandører.

En tradition hvert år på åbningsdagen er, at de bornholmske motorcyklister kører i samlet flok til Brændesgårdshaven.

Det traditionelle træf blev i år selvfølgelig aflyst, da haven ikke åbnede, men Timmi Nielsen fortæller, at der arbejdes ihærdigt på, at motorcyklisterne kan blive del af oplevelsen på den nye åbningsdato – den 31. maj.

– Det kræver tilladelse fra politiet, men vi håber det falder på plads, så de kan komme – og vi har plads til dem, siger Timmi Nielsen.