Arkivfoto: Jesper Maack

‘Kun’ 10 procents nedgang: Tryk på miniferien hos Bornholmslinjen

– Det bliver en travl kristihimmelfartsferie.

Sådan siger Jesper Maack, kommunikationschef i Bornholmslinjen, her, hvor der allerede er ved at komme tryk på kedlerne i rederiet i forbindelse med den miniferie, der for manges vedkommende står for døren.

– Men selv om mange af afgangene er fulde, er de fulde på en lidt anden måde end sidste år, hvis vi sammenligner med 2019 på samme tid, tilføjer han.

– For vi sejler jo stadig med nedsat kapacitet på passagersiden på grund af coronakrisen. Umiddelbart, hvis vi lægger Køge- og Ystadsejladserne sammen, ser det ud til, at vi i forhold til passagertallet ligger lidt mere end 10 procent under i forhold til sidste år på samme tid.

Det kunne måske godt
tyde på, at der er gæster,
der har forlænget deres
kristihimmelfartsferie
en smule.
Jesper Maack,
kommunikationschef
i Bornholmslinjen

I konkrete tal havde Bornholmslinjen lige omkring 9.500 passagerer på ruten i samme periode i 2019, idet kommunikationschefen her medregner onsdag som udrejsedag samt torsdag, fredag, lørdag og søndag i tallene, mens mandagen, hvor der ellers også ser ud til at blive en del hjemrejsetrafik for gæster, der har besøgt Bornholm, ikke er regnet ind i tallene.

Er det stadig noget med, at I kun sælger halvdelen af pladserne?

– Det er svært at sætte præcist procenttal på, men vi sejler ud fra et princip om, at hvis man rejser sammen, kan man også sidde sammen. På den måde forsøger vi at skabe nogle flere pladser, men stadig, så folk kan holde den nødvendige afstand. Og nu, hvor man jo har fået mulighed for at opholde sig i sin bil på vogndækket under turen, frigiver det også nogle pladser i passagerområderne.

Mandagen efter miniferien ser sejladsen ud af Bornholm også ud til at være populær, fortæller Jesper Maack.

– Det kunne måske godt tyde på, at der er gæster, der har forlænget deres kristihimmelfartsferie en smule, siger han.

Udsolgt

Det kan måske også skyldes, at det har været svært at få plads på en færge om søndagen?

– Ja, det kan også være, det er det, der gør sig gældende, for søndagen er godt booket op. Men vi kan da se, at folk er gode til at flytte sig ud på yderafgangene – og i øvrigt kan vi se, at den afgang, vi ekstraordinært har med Povl Anker ud af Bornholm søndag klokken 18, er meget populær. Den er faktisk udsolgt.

Egentlig var afgangen slet ikke en afgang i passagermæssig henseende. Formålet med sejladsen var, at nogle af rederiets kaptajner skulle have en tur til Ystad for at få mulighed for at øve sig i at lægge til i det nye færgeleje, som skal sikre, at Povl Anker ikke længere risikerer at komme i en situation, hvor den skal afvente, at en færge, som sejler mellem Ystad og Polen, afsejler, inden der er plads i havnen.

– Søndagsturen var egentlig udelukkende en træningssession, men da vi så kunne se, at vi fik brug for mere kapacitet, var der et kvikt hoved, der sagde: “Hvorfor tager vi ikke passagerer med på den tur, når vi alligevel skal sejle den?”. Og det viste sig altså at være yderst populært, siger Jesper Maack.

Der er dog kun passagerer med på det ene ben, Rønne-Ystad, ikke på retursejladsen.

Men I får altså en relativt travl forlænget weekend, og det er vel længe siden, I på den måde har oplevet travlhed?

– Ja, det er det jo. Og det er selvfølgelig virkelig rart, både for os og for Bornholm, at det ser ud til, at rejselysten så småt vender tilbage. Det er vigtigt, at folk igen får lyst til at bevæge sig, siger Jesper Maack.

På søndagsturen med Povl Anker kan man blandt andet teste de nyinstallerede køjer. Foto: Berit Hvassum