Arkivfoto.

Venstres forslag om genåbning af offentlige toiletter er useriøst

Fredag udsendte Venstre en pressemeddelelse, og når man læser den, må man tage sig til hovedet.

Venstre vil åbne alle offentlige toiletter, lave afspærringer ved populære destinationer og ansætte vagter.

Pressemeddelelsen er udsendt af Venstre næstformand fra Natur- og Miljøudvalget, så det er jo ikke fordi, Venstre ikke kender til fakta.

Jeg – og nok alle andre – vil hjertens gerne åbne flere toiletter. Men der skal både penge og personale til det.

Såvel rengøringsfolk som adskillige andre kommunale

ansatte knokler på livet løs for at holde rent på skoler, daginstitutioner og toiletter – og opgaven bliver større i denne uge, når flere folkeskoleelever kommer i skole.

Venstre er jo orienterede om, hvilke toiletter der er åbne og hvorfor. De er også orienterede om, hvorfor der ikke er åbnet flere Måske bliver reglerne om rengøring ændret i den kommende tid, og så får vi mulighed for at gøre mere, men man kan jo også fristes til at stille spørgsmålet til Venstre: Er det vigtigere, at åbne 3-4 toiletter mere end at sikre, at de toiletter (på skoler og institutioner), som er åbne, lever op til kravene?

Venstre slår deres forslag op på, at kommunen skal

samarbejde med turisterhvervet, selvfølgelig skal vi det. Men det er vel ikke ’at samarbejde’ med nogen som helst, at man lover noget, som man ikke kan holde?

At fremsætte populistiske forslag uden nogen form for finansiering, eller blot ide om hvordan forslagene skal gennemføres, er ganske enkelt ikke seriøst.

Det er ikke den slags, at vi har brug for, når vi skal forsøge både at få vores samfund startet igen og skabe reelle muligheder for vores turisterhverv.

Leif Olsen Medlem af kommunalbestyrelsen for SF-Bornholm og formand for Natur- og Miljøudvalget