Ditte Kristensen fremstiller to forskellige coronabadges. Foto: Jacob Jepsen

‘Det er Tinka-huen om igen’

– Der er saftsusemig gang i den. Jeg tror snart, at jeg har sendt badges til hele Danmark, siger Ditte Kristensen fra Hasle Stof & Hobby om butikkens salg af coronabadges.

– Badgen var mest lavet til os selv, fordi jeg var lidt træt af, at nogle kunder ikke holdt ordentlig afstand, siger Ditte Kristensen.

Men så begyndte kunderne at spørge, om de kunne købe badgen med teksten “‘Kan du læse dette? Så står du for tæt på. Hold afstand, tak.”

Og så måtte Ditte Kristensen have gang i den badgemaskine, hun investerede i for nogle år siden. Hun fremstiller badgen i to udgaver.

– Folk synes, at det er både en sjov og god idé, og nogle kommer og køber 10, 20, 30 stykker. Jeg tror, vi har lavet 400-500 badges. Vi tager kun kostprisen, for badgen skal ikke koste mere, end at alle har råd til den.

Ditte Kristensen fik for alvor gang i forespørgsler fra hele landet, efter at TV 2/Bornholm forleden havde været på besøg og lagde en video ud på Facebook.

Ditte Kristensen har under coronakrisen fået god brug for badgemaskinen, som hun investerede i for nogle år siden. Foto: Jacob Jepsen

Tinka-huerne

Ditte Kristensen har drevet Hasle Stof & Hobby i Storegade i 20 år, og hun har mottoet “Butikken med det meste til de fleste”. Hun tager også gerne en udfordring op.

– Det er sjovt. Det er Tinka-huen fra jul om igen, siger Ditte Kristensen med henvisning til TV 2’s populære julekalender “Tinka og Kongespillet”, som satte gang i en stor efterspørgsel efter Tinka-nissehuer.

– Jeg blev spurgt, om jeg kunne lave en. Det endte med, at jeg syede 170 Tinka-huer, fortæller Ditte Kristensen.

Hasle Stof & Hobby har haft åbent under hele coronakrisen, og Ditte Kristensen fortæller, at det er gået fint. Hun glæder sig over, at mange forældre har brugt nedlukningen til at være kreative sammen med deres børn.

– Der er blevet lavet meget håndarbejde med børnene. Der er blevet købt malebøger, broderier, og der er malet på sten. Jeg synes, det er godt, at folk har brugt den her tid med deres børn, siger Ditte Kristensen.