Nexø Frikirke. Arkivfoto:

Drive in-kirke i pinsen

Hvert år til pinse er der tradition for, at bornholmske frikirker holder en fælles pinsegudstjeneste i Kyllingemoderen ved Christianshøjkroen, men Kyllingemoderen må på grund af en vis virus ikke samle så mange under sine vinger i år. I stedet holdes drive in-gudstjeneste på Hareløkkerne søndag 31. maj klokken 10.30, fortæller Solveig Allen, i en pressemeddelelse fra Nexø Frikirke.

Til drive in-gudstjenesten lægges der op til, at der kan samles bilister fra Frelsens Hær, Pinsekirken Bornholm, Pinsekirken Tejn, Baptistkirken Bornholm, Missionskirken, Nexø Frikirke, og hvem der ellers har lyst til sammen at fejre det, der populært kaldes kirkens fødselsdag.

Ved gudstjenesten prædiker David Allen, præst i Nexø Frikirke, og øens andre præster og kirkeledere medvirker undervejs med forskellige indslag. Som ved andre drive-in gudstjenester, der har været afholdt rundt om i landet her i corona-tiden, må kun venstre bilvindue være åbent, og folk må ikke forlade deres biler undervejs.

Solvej Allen, der er præstekone i Nexø Frikirke, skal bidrage med et indslag for børnene til gudstjenesten.

– Det er så fint, at vi som andre kirker fra hele øen kan være sammen netop denne søndag, for pinsedag var jo den dag, hvor Helligånden faldt, og alle kunne forstå hinandens sprog. Når vi samles til pinsefejring i Hareløkkerne, kan vi også med et ordentligt brag fejre, at forskelligheder blev visket ud, og vi kan sammen tilbede den Gud, der gør os alle til ét, siger hun.

– Teknikken er lidt en udfordring, for hvis vi streamer live, som vi har gjort fra vores kirkebygninger her i corona-tiden, vil der være forsinkelse på lyden, fortæller David Allen, der udover sit virke som præst i Nexø sysler med videoproduktion.

– Derfor har vi i fællesskab købt en FM-radiosender, så folk bare kan tænde for deres bilradio, så kommer lyden derfra. Vi har forlængst ansøgt om en sendetilladelse og har hørt fra andre steder i landet, at den hurtigt nåede frem, men her på Bornholm har vi endnu ikke modtaget en tilladelse, så vi håber meget, den når frem til dagen, så vi ikke behøver bruge megafon.

TV2 Bornholm vil transmittere drive in-gudstjenesten direkte i fjernsynet, så man kan se med hjemme fra sofaen, men præsterne håber, at mange bornholmere vil finde vej til Hareløkkerne pinsesøndag og fylde parkeringspladsen, hvor der er plads til godt 100 biler.