Værk af Armel Desrues. Foto: Svanekegaarden

36 kunstnere udvalgt til traditionsrig udstilling: Her er navnene

De værker, som kommer til at udgøre Bornholms Censurerede Forårsudstilling i år blev udvalgt i begyndelsen af marts men er først nu – på grund af coronakrisen – klar til at blive vist frem.

Bedømmelseskomitéen bestod af billedkunstnerne Dan Thuesen og Hjördis Haack samt skulptøren Vibeke Glarbo, og de måtte gennemgå omkring 400 arbejder, før de endelige beslutninger kunne tages.

De 92 udvalgte værker af 36 kunstnere vises i teatersalens foyer og i udstillingssalen; man vil kunne se malerier, grafik, tegninger, fotos og collager samt arbejder i keramik, glas og træ samt adskillige blandformer. Det fortæller Vibeke Eskesen, formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

De udvalgte kunstnere er:

Ann-Britt Bolvig Andersen, Armel Desrues, Balázs Telegdi, Bent Ernst Nielsen, Cecilie Romanini Zwergius, Christina Wassberg, Claus R. M.  Lind, Dan Reese, Dark-Horse, Erling Nielsen, Fritz Ynddal, Gaia Armyrantis Trampedach, Gaia Armyrantis Trampedach & Charlotte Clemens Trampedach, Gerd Vaabenfelt Drews, Gitte Helle, Heidi Hentze, Isabel Schiller Buus, Jan Ole Nielsen, Jessica Liliana Rios Gómez, Johanne Thirslund, Kasper Munch Julin, Lene Bregninge, Linda Wassberg, Line Rued Andersen, Maria Munk Klarup, Michael Dam, Nikolas K. Nitzsche-Tollet, Palle Sigsgaard, Peter Schubert, Scarlet Daniels, Sten Clod Poulsen, Susanne Enehjelm, Scarlet Daniel, Tone Mygind, Ulla Højrup og Ulla Neergaard.

Den 12. juni er der fernisering, som i år kun er for udstillerne af hensyn til de begrænsninger der er for forsamlinger.

Udstillingen er åben for publikum den 13. til 30 juni.