Familiedyrskuet bliver i år digitalt. Eget foto

Verdenspremiere: Det er ‘temmelig utraditionelt’

– Nye ideer må spire med coronakrisen i nakken. Så vi prøver noget helt nyt og spændende.

Sådan lyder det fra Pernille Ipsen, der på vegne af styregruppen bag Familiedyrskuet har sendt en pressemeddelelse, hvor det fortælles, at Bornholms 4H og LandboUngdom siden aflysningen af årets dyrskue har barslet med nyt.

– Velkommen til verdenspremiere direkte fra Børnedyrskuepladsen lørdag den 23. maj, hvor vi sender live. Husk det er klokken 11 om formiddagen, lyder det i pressemeddelelsen.

Der bliver disket op med foredrag fra Lars Svendsen fra Bornholms Racefjerkræ, hønseskidning og æbleskiver. Sidstnævnte i form af, at den mere end 50 år gamle opskrift, som stammer fra Kamma Hansen, der dengang var ansat i Landboforeningen, bliver frigivet.

– Selvfølgelig lige på nær den hemmelige ingrediens, der har sat sit særlige præg på ægte dyrskueæbleskiver – men de kan til enhver tid bages alligevel, fortæller arrangørerne.

– Det vil hverken være muligt at smage eller købe æbleskiverne, for vi overholder selvfølgelig myndighedernes forsamlingspåbud. Det er ikke nemt at være forening i øjeblikket, så vi håber, at mange familiedyrskuegæster vil støtte Bornholms 4H og LandboUngdoms hønseskidning og vores temmelig utraditionelle arrangement, lyder det fra foreningerne.

Der er oprettet en særlig facebookside, hvor man kan følge Bornholms Familiedyrskue i år.