Fotos: Algot Lindau og Berit Hvassum

Den fine kiosk er væk – træet står der stadig

I Sandvig har arkitektfirmaet Kragh&Berglund renoveret og nytænkt kyststrækningen i bunden af vigen ved byens midte. En ny promenade fører strandgæsterne langs de vindomblæste klitter og helt ud i vandet. Stedets udtryksfulde og omskiftelige natur fremhæves gennem Strandpromenadens elementer i råt træ, beton og den vindstærke beplantning. Projektet er del af et initiativ, der skal styrke det byggede miljø i kystkommunen og give ny muligheder for udfoldelse for beboere og turister. Det skal være et aktiv for byen – på land og i vand, både sommer og vinter.

Den nye strandpromenade skaber en række varierende zoner med opholdssteder langs vigen. Her skabes et nyt byrum med plads til markeder, udeservering og lokale festligheder, hvor leg flyder sammen med sportsaktiviteter. En todelt gangbro gør transport af friluftsudstyr til og fra vandet let for dykkere og kajakroere. Herved bliver vandet let tilgængeligt for alle, samtidig med at gangbroen sørger for, at vandsportsudøvernes trafik af udstyr til og fra vandet lettes.

Se før og nu-billederne herunder. Det gamle foto er taget af Algot Lindau i 1968. Det nye er taget af Berit Hvassum.

Kilde: kragh-berglund.com.