Arkivfoto

Udebleven tiltalt i voldssag står også bag indbrud

Den 19-årige mand, der fredag udeblev fra retsmødet om et voldeligt overfald på Store Torv og dermed fremprovokerede en udsættelse af sagen, er efter weekenden igen centrum for en retssag.

Han er tiltalt for at have begået to indbrud i kvarteret omkring Svanekevej i Rønne. Dertil kommer et mislykket indbrudsforsøg, hvor den 19-årige og en medgerningsmand blev opdaget af beboeren i huset.

Få minutter efter brugte han betalingskort, som lå i den pung, han stjal i et af husene, til at købe varer for cirka 450 kroner på Circle K.

De stjal også en jakke og et par herresko i huset samt en pulverslukker fra et værksted i den sidste bolig.

Tankstationens videoovervågning optog de to mænd, hvilket gjorde det let for politiet at identificere tyvene, der i forvejen var kendt af politiet.

Indbruddene skete i de tidlige morgentimer den 23. oktober 2019 – det vil sige, godt en uge før han blev anholdt efter et brutalt overfald på en 39-årig mand. Ved den lejlighed flygtede han fra politiet halvanden time efter anholdelsen, hvilket han også er tiltalt for i mandagens sag.

På forhånd har den 19-årige erkendt tyveriet, og retten kommer mandag derfor til at afvikle retsmødet som en tilståelsessag.

29 indbrud i 2019

Sidste år blev der anmeldt 29 indbrud i private hjem på Bornholm.

Indbruddene i Rønne den 23. oktober tegner sig dermed for over en tiendedel af indbruddene i statistikken.

På nationalt niveau blev der sidste år anmeldt lidt over seks gange så mange indbrud som på Bornholm.