Sankt Nicolai Kirke i Rønne gennemfører første gudstjeneste på torsdag, og de fleste øvrige kirker ventes at følge trop. Arkivfoto

Provst venter på nyt fra oven: Vi genoptager gudstjenester Kristi himmelfartsdag

Landets trossamfund kan genåbne mandag, og for de bornholmske kirker bliver Kristi himmelfartsdag på torsdag første lejlighed til at slå kirkedørene op for menigheden.

– Det er lidt specielt, fordi det er konfirmationsdag mange steder. Der bliver ingen konfirmation, men en gudstjeneste i en eller anden form – i de fleste kirker kommer der til at være gudstjeneste, siger provst Johannes Gregers Jensen.

Han er selv præst i Sankt Nicolai Kirke, hvor torsdagens gudstjeneste begynder klokken 10.30.

Venter på ministeriet

Om også alle de mindre kirker genåbner i den kommende uge, afhænger af lokale beslutninger. I de små kirkerum kan det være sværere at opfylde retningslinjerne.

– Der er forskellige forhold i kirkerne, som menighedsråd og præster skal tage højde for, siger provsten.

Der er ikke lagt nogen endelig plan for, hvordan præsterne skal afvikle gudstjenesterne, så risikoen for smitte holdes nede. Det skyldes, at kirkeministeriet endnu ikke har orienteret kirkerne om, hvordan gudstjenester og andre kirkelige aktiviteter skal håndteres efter genåbningen.

– Vi har planlagt nogle ting, men da vi har ikke fået retningslinjer endnu, vil jeg helst vente med at udtale mig, siger Johannes Gregers Jensen.