Et udsnit af dagens tegning fra Villumsens Verden. Tegning: Jørn Villumsen

En politisk meter

VILLUMSENS VERDEN: Hvad er en meter? Og hvor langt kan en virus springe eller flyve?

Hvad er en meter? Og hvor langt kan en virus springe eller flyve?

De spørgsmål trænger sig på, efterhånden som vi har brug for at justere lidt på sikkerheden for at få samfundet åbnet – fordi vi bare ikke orker, det er lukket mere. Der er gået politik i metermålet. Ifølge regeringen behøver skolebørn nu ikke to meter imellem sig – men kun én. Og på restauranter og barer, dér er en meter noget, man måler fra næsetip til næsetip. Ellers kan det slet ikke løbe rundt. Folk med store næser skal så sidde lidt længere fra hinanden. Eller hvad? Til gengæld skal hver kunde hos en frisør have hele 4 kvadratmeter for, at det hele foregår efter reglerne.

Det er forvirrende, så vi har sendt Villumsen ud på Bornholm for at måle lidt op. Hvornår er en meter en meter? Og hvor mange kan der så for eksempel være på Hammershus på en gang?

Tegning: Jørn Villumsen. Tekst: Øjvind Hesselager