BOFA i Nexø. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen.

Bofa har skærpet krav på genbrugsplads: Frustration over unødvendig kø i Nexø

Steen Clausen fra Nexø skulle torsdag formiddag af med noget græs, så han satte sig i bilen og kørte til den lokale genbrugsplads.

Han havde forventet hurtigt at rulle ind på haveaffaldspladsen og ud igen, men inden for den seneste uge har Bofa skærpet kravene, så der til sammen højst må være ti personer på genbrugspladsen inklusiv haveaffaldsområdet, der ellers normalt har en separat indgang.

– Der var en kø ud over alle grænser, siger Steen Clausen, da han frustreret ringer til Bornholms Tidende for at gøre opmærksom på den ændrede praksis.

Hidtil har reglerne på genbrugspladsen i Nexø betydet, at der måtte være op til ti personer i den ene afdeling og ti i den anden, bekræfter Bofa.

Krav fra politiet

Da Steen Clausen var forbi pladsen, var der ingen, der benyttede området til haveaffald, men han fik besked på, at det ikke kunne lade sig gøre at smutte forbi de andre i køen.

En medarbejder fortalte ham, at det er politiet, som har besluttet at stramme reglerne.

– Det er totalt misforstået. Jeg synes, det er synd for dem, som arbejder der, for de får godt nok skældud, siger Steen Clausen, som undrer sig over timingen.

– Det er helt galt – særligt nu hvor vi er i gang med at lempe restriktioner alle andre steder i samfundet. Nu må vi lige tage det roligt. At man ikke må komme mere end ti personer ind på en losseplads, hvor der er så meget plads, hænger simpelthen ikke sammen, når man må stå med en meters afstand nede i Fakta.

Otte gæster ad gangen

Jens Hjul-Nielsen, direktør på Bofa, har fuld forståelse for Steen Clausens frustration.

– Men vi følger de instrukser, vi får fra politiet, og de siger altså, at vores fortolkning er forkert. Der er tale om ét samlet område, og derfor må der kun være ti personer på pladsen ad gangen – det vil sige to af vores medarbejdere og otte gæster.

Jens Hjul-Nielsen beklager de lange ventetider, som især opstår i weekenderne, hvor folk går i haven. Han forventer at de nuværende restriktioner ophæves den 8. juni.