Yoga skal foregå udendørs eller virtuelt indtil august. Foto: Jacob Jepsen

Strakte ben under æbletræet

RØNNE

I en af Rønnes store haver ruller syv yoga-kursister deres måtter ud på en græsplæne. De sætter sig omkring et blomstrende æbletræ og lægger deres medbragte blokke på måtten. Lily Collé sætter holdet i gang med de spændstige øvelser, og fuglekvidder får hurtigt én til at glemme, at vi her i Kommandantgårdens have blot er hundrede meter fra gågaden.

Yogastudiet Bornholm er rykket udenfor, hvilket er nødvendigt for at kunne lave holdtræning med fysisk fremmøde. Onsdagens vinyasa flow-hold er det første, siden coronarestriktionerne i marts satte en stopper for holdene i yogastudiet i Sankt Mortens Gade. I mellemtiden har instruktørerne Mie Lund og Lily Collé dirigeret kursisterne på direkte transmitteret video.

Der må højst være ni tilmeldte på de udendørs hold, så forbuddet mod at forsamles mere end ti personer kan overholdes. Foto: Jacob Jepsen

Yoga placeres i samme kategori som fitnesscentre, og indendørs yogahold må derfor først afvikles i august. På nationalt niveau arbejder en sammenslutning af yogacentre for at få lov til at åbne tidligere, fortæller Mie Lund, mens holdet lægger sig til rette på måtterne.

– Planen er, at vi får lov at åbne 8. juni. Ellers må vi tilbyde meget mere udendørs yoga og krydse fingre for, det ikke regner, siger Mie Lund, som mener, at det i et yogastudie er lettere at undgå nærkontakt og forebygge smitte end i fitnesscentre.

Der må højst være ni tilmeldte på de udendørs hold, så forbuddet mod at forsamles mere end ti personer kan overholdes. Det var meningen, at yogainstruktørerne ville lave timer på stranden eller i skoven for sommergæster i år, men de havde ventet til varmere sommerdage, hvis det ikke havde været for coronavirussen.

– Udendørs yoga kan noget andet. For nogen kan selvfordybelse være sværere udenfor, hvor der ikke samme ro som i studiet. Fuglelyde giver en ekstra dimension, men for nogen kan det være grænseoverskridende, hvis man sidder et sted, hvor der kommer mange andre mennesker, siger Mie Lund.

Her i haven har holdet fred fra tilfældige forbipasserende, og de to yogainstuktører, der åbnede yogastudiet i januar, kan berette, at den ufrivillige pause har bragt enkelte gode ting med sig.

– Det har sat skub i produktionen af træningsvideoer, som vi havde snakket om at lave, siger Mie Lund..