Kongeskærskolen i Allinge vil byde på fire timers undervisning dagligt for de ældste elever. Foto: Berit Hvassum

Nu starter hverdagen for de ældste elever. Nogle får tre timers fysisk undervisning – andre får fem

Efter ni uger med hjemmeundervisning melder alle folkeskoler sig klar til at tage imod de cirka 1.100 folkeskoleelever i 6. til 10. klasse på mandag.

Undervisningen vil foregå fysisk på skolerne eller som udeundervisning og kan i forskelligt omfang være kombineret med virtuel undervisning. Skolernes medarbejdere er i fuld gang med at indrette bygningerne og tilrettelægge undervisningen, så den sker efter alle gældende retningslinjer – med læring i centrum, lyder det fra Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse.

Mængden af den fysiske undervisning på skoler kommer til at variere fra skole til skole.

På Søndermarkskolen vil den være tre til fire timer dagligt, på Kongeskærskolen, Åvangsskolen og Svartingedal Skole vil den fysiske undervisning være fire timer dagligt, og på Paradisbakkeskolen og Hans Rømer Skole vil den fysiske undervisning på skolen være fem timer, oplyser kommunen.

– Generelt for alle skolerne gælder det, at de overholder afstandskravet på en meter mellem alle personer, at Sundhedsstyrelsens hygiejneregler efterleves, og at myndighedernes rengøringskrav overholdes. På mandag, når de ældste elever vender tilbage til folkeskolerne, vil de som det første blive introduceret til nye hygiejne-retningslinjer, kursus i håndvask m.m., lyder det fra kommunen.