Boligselskabet Strien er ved at få bygget 12 lejeboliger på Strien-grunden centralt i Rønne. Boligerne er efter planen indflytningsklare fra 1. november. Foto: Berit Hvassum

Nyt boligområde skyder op i Rønne: Halvdelen er allerede afsat

RØNNE

Fem år er der gået, siden en eksplosiv brand raserede Sankt Mortens Gade 48, som i årenes løb lagde lokaler til et hav af fester, koncerter og ture på dansegulvet i selskabslokaler, en swingcafé og forskellige diskoteker. For knap et år siden kom det frem, at Boligselskabet Strien ville bygge 16 lejeboliger på grunden, som i folkemunde er kendt som netop Strien, og lige så stille er projektet så fremskredent, at lejerne er begyndt at melde sig.

– Halvdelen er blevet afsat, så der er otte tilbage, og det er primært på 1. sal. Så det er dem i stuen, der har været mest rift om. Selvom det er lejeboliger til alle aldre, så har de henvendt sig mest til ældre, og de har et ønske om at bo i stueplan, siger direktør Brian Brendes Mikkelsen fra Totalbyg, som administrerer boligerne for Boligselskabet Strien.

Som administrator skal Totalbyg varetage den daglige drift, der omfatter pasning af bygninger og fællesområder, kontakten til lejerne samt at sørge for, at der kommer lejere ind i boligerne. Boligselskabet Striens ejere får som sådan ikke noget med boligerne at gøre, for dem er det en investering, fortæller Brian Brendes Mikkelsen.

Bag selskabet står tidligere revisor Erik Munch Hansen og BEM Holding, der tegnes af Ernst Madsen.

Indtil videre er det ældre borgere, som har ladet sig skrive op til de nye lejeboliger i hjertet af Rønne. Der kommer stolelifte til lejlighederne på 1. sal. Foto: Berit Hvassum

Ikke kun ældre

Ifølge Brian Brendes Mikkelsen vil det være fint med en blanding af forskellige typer af lejere på Strien-grunden, men hvis alle lejere ender med at blive ældre borgere, kan det også fungere fint, mener han.

– Jeg tror, de får det meget hyggeligt, hvis det kun er ældre, der kommer til at bo der. De får et lille oldekolle, er jeg ret sikker på. Men man er ikke fastlåst på, at det skal være ældre mennesker, der skal bo der, siger han.

Allerede inden Totalbyg gjorde noget aktivt for at gøre opmærksom på boligerne, var der omkring 12 potentielle lejere, der havde vist interesse. De fik tilsendt et lejeprospekt, og efterfølgende bad seks af dem om at blive skrevet op til en lejlighed.

– De har selvfølgelig fået lov til at vælge først. I den her uge er der kommet to ekstra, som har ønsket en bolig. Så der er efterspørgsel efter dem, siger Brian Brendes Mikkelsen.

Centralt fokus

Lejeprospektet indeholder plantegninger og forskellige oplysninger om boligerne, blandt andet prisen.

– De kommer til at koste lige under 8.000 kroner om måneden plus forbrug, så det er selvfølgelig noget, der afskrækker nogle, siger Brian Brendes Mikkelsen.

Ifølge ham ligger boligernes centrale placering godt i tråd med Totalbygs aktuelle fokus på boliger omkring Store Torv og havnen.

Totalbyg administrerer lejeboliger for en række boligselskaber og ejer derudover selv nogle lejeboliger.