Konkurs forsinker byggeri endnu en gang

Tre og en halv måned. Så længe varede glæden i Viking Atletik ved udsigten til, at entreprenørvirksomheden Futurae skulle bygge klubbens nye idrætsbygning på Torneværksvej i Rønne. Fra begge parter lød det, at man glædede sig til at komme i gang, men sådan skulle det ikke gå. Da Futurae for et par uger siden indgav en konkursbegæring, måtte formand Claus Clausen i Viking Atletik indse, at byggeriet var løbet ind i endnu en forhindring.

– Hvis vi skal have lavet vores byggeri, så skal vi finde nogle, der vil bygge det, og det er det, vi arbejder på nu, at finde en til at overtage opgaven, siger Claus Clausen.

99,9 procent sikkert

Inden det kan ske, er der nogle formalia, der skal på plads. Som kurator Peter Vang fra advokatfirmaet Advodan tidligere har forklaret her i avisen, så kan konkursboet vælge at færdiggøre opgaven eller sælge den videre. Den tredje mulighed er, at boet meddeler, at det ikke indtræder i kontrakten.

– Det er sådan nogle ting, man lige skal have på plads først. Der er nogle formelle ting, som skal være i orden, så det er vi i fuld gang med. Jeg har ikke voldsomt meget forstand på det, men det er det, jeg har ladet mig fortælle, at det er måden, det foregår på, siger Claus Clausen, som vurderer, at det er 99,9 procent sikkert, at konkursboet ikke indtræder i kontrakten.

– Så skal vi jo i gang med at finde nogle andre, som skal bygge det, siger han.

Meget forsinket

Den nye forhindring får ikke Claus Clausen til at miste troen på, at Viking Atletik nok skal få realiseret byggeriet, som blandt andet skal indeholde klubbens nye fitnessfaciliteter.

– Vi er i en venteposition. Vi undgår ikke en lille forsinkelse, men projektet er jo meget, meget forsinket i forvejen, men jeg føler mig overbevist om, at vi nok skal komme i mål, siger han.

Først blev projektet forsinket i månedsvis på grund af travlhed hos arkitektfirmaet, og siden viste det tiltænkte byggeri sig at blive dyrere end beregnet. Så kom det på skinner igen i en revideret udgave, og nu er det altså løbet ind i endnu en forsinkelse.

Advokat følger sagen

Den mangeårige formand for Viking Atletik ved med egne ord absolut intet om konkursjura, men Viking Atletik får assistance fra en byggesagskyndig advokat, som sikrer, at sagen kører, som den skal.

– Det skal foregå på den rigtige måde, og det bliver vi rådgivet om. Det er det vigtigste, og der føler jeg, at vi er i rigtig gode hænder, siger Claus Clausen.

Advokaten har Viking Atletik fået anbefalet af en fond, som har bevilget millioner til byggeriet, og som ifølge Claus Clausen i høj grad styrer slagets gang.

– Når man har fonde, der giver så store beløb, så træffer man reelt ikke ret mange beslutninger selv. Det er fondene, der kører det hele og beslutter, hvad vi skal lave af udbud, og de bestemmer også i sidste ende, hvordan bygningen skal se ud. Det er et samspil mellem os, arkitekten og fondene, siger Claus Clausen.