Nihad Tahirovic. Foto: Jacob Jepsen

30-årig iværksætter udvider forretningen med eget autoværksted

DAGENS NAVN: Efter at have drevet biludlejning i et par år udvider den 30-årige iværksætter Nihad Tahirovic nu forretningen med eget autoværksted i Rønne.

 

Du har åbnet autoværksted i denne uge. Er det din første erfaring som selvstændig?

– Nej, jeg har siden 2018 haft virksomhed i Nexø, hvor jeg primært har kørt biludlejning af brugte biler. Min idé var at lave den billigste biludlejning på Bornholm, og efter et stykke tid kom der også scooterudlejning til. I dag har jeg lige fået min godkendelse til liften, så nu kan jeg åbne. Værkstedet har stået ubrugt i to år, så det trænger til en opfriskning. Det tager lidt tid, for jeg er alene om det og skal finde tid mellem kunderne.

Fortsætter du med at leje biler ud?

– Ja, og det går faktisk rigtig godt med forretningen. Jeg troede ellers, det ville gå ned ad bakke på grund af corona, men tværtimod har jeg meget at lave.

Hvordan kan det være?

– Jeg tror, at især folk fra Sjælland gerne vil ud af deres lejligheden, og så kommer de herover og lejer en bil, så de kan komme rundt. Til gengæld har jeg fået mange aflysninger til Folkemødet.

Hvor mange biler og scootere kan du tilbyde?

– Lige nu er der ikke så mange, for jeg har solgt nogle. Jeg har 19 biler og syv scootere.

Hvad har du ellers arbejdet med?

– Jeg er udlært personbilsmekaniker i 2012, og i fem år uddannede jeg mig til lastvognsmekaniker på Almegårds Kaserne, hvor jeg stoppede i 2018 for at blive selvstændig. Jeg har stor interesse for iværksætteri, og min plan er at udvide med andre lokationer og få flere ansatte. Jeg vil gerne have, at man kan leje en bil, bruge den i sin ferie på Bornholm og aflevere den i København. På den måde kan jeg få et godt flow med mine biler.

Hvorfor supplerer du så nu med autoværksted?

– Jeg har altid godt kunnet lide at lave ting på biler, og kun at køre udlejning er svært. Jeg har tænkt mig at kunne tilbyde fuld service. Hele tiden har jeg lavet rengøring og polering af udlejningsbiler, så det begynder jeg også at tilbyde kunder nu – både indvendig og udvendig.

Hvorfor blev du ikke i Nexø?

– Jeg kunne godt lide størrelsen af lokalet der, men det var bare for langt væk. Tiden betyder alt som selvstændig, og derfor var jeg interesseret i at flytte virksomheden til Rønne. Det er her, jeg har næsten alle mine kunder. Det tager ikke lang tid at køre bilen ned til havnen eller lufthavnen. Jeg leverer stadig biler på hele øen – det har været en fast del af forretningen fra starten.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg er far til fem små drenge, så når jeg ikke er her, er jeg sammen med mine børn. Om sommeren bruger vi meget tid på at fiske. Vi spiller fodbold sammen og kan lide at lave parkour. Det er faktisk mit frirum, det her værkst, for når jeg kommer hjem, er der en masse drenge, der skal bruge noget krudt og have min opmærksomhed.

 

 

Nihad Tahirovic

30 år

Indehaver af enkeltmandsvirksomheden NT-Automobiler

Udlært personbilmekaniker og lastvognsmekaniker (sidstnævnte på Almegårds Kaserne).

Kom til Bornholm som bosnisk flygtning i 1992

Bor i Rønne med sin familie