Foto: Rigspolitiet

Bornholms Politi på kontrol under genåbningen: Vi er nået et stykke vej – men vi er ikke i mål

Bornholms Politi vil også i den kommende tid være meget synlige i gadebilledet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra ordensmagten, som under den gradvise genåbning af samfundet har fået til opgave at sikre, at “genåbningen sker på en kontrolleret og forsvarlig måde, herunder at butikker, indkøbscentre m.v. er indrettet på en forsvarlig måde med henblik på at sikre, at covid-19-smittespredning minimeres”.

Det er stadig vigtigt at huske på, at man skal undgå at forsamle sig steder, hvor der er mange andre til stede, ligesom der fortsat er behov for skærpet fokus på hygiejne og god afstand mellem mennesker, lyder det fra Bornholms Politi.

– Den nye fase af genåbningen er udtryk for, at bornholmerne har samarbejdet om myndighedernes anbefalinger, siger politidirektør Frits Kjeldsen fra Bornholms Politi ifølge pressemeddelelsen.

– Vi er nået et godt stykke vej, men er stadig ikke helt i mål. Det reducerede afstandskrav kræver, at vi er ekstra opmærksomme på ikke at stimle sammen i store grupper. Forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer sammen gælder fortsat, og vi følger udviklingen tæt, forklarer han.