Philip Marker springer et år over i Boderne1: Arkivfoto: Allan Rieck

Boderne1 åbner ikke i år: Vi springer 2020 over

Det bliver en stille sommer i Boderne for Philip Marker. De to første sæsoner i det totalrenoverede lejlighedskompleks med restaurant og sommerjazz på terrassen blev mødt med begejstring af såvel bornholmere som turister.

Men i år holder Boderne1 lukket.

– Det kan ikke rigtig svare sig at åbne restauranten, når sæsonen er så kort. Så vi springer 20 over, siger Philip Marker.

Han nåede at annoncere efter forpagtere før coronakrisen brød ud og talte også med et par kandidater. Men så kom pandemien til Danmark, og Philip Marker nåede ikke at indgå bindende aftaler. Derfor bliver Boderne1 i år kun åbnet for udlejning af ferielejligheder.

Jeg kan godt klare det

Philip Marker driver sine bornholmske ferieprojekter som en sommerforretning. Om vinteren bor og arbejder han i København, og aktiviteterne på ejendoms- og investeringsmarkedet er hans primære indtægtskilde. Derfor er han rimelig godt rustet til at springe en sæson over.

– Jeg kan godt klare det, selv om økonomien er lidt tynd. Og det kan de andre forhåbentlig også med hjælp fra de forskellige hjælpepakker. Det vigtigste er, at vi kommer ordentligt igennem denne krise.

Også vandrehjemmene i Hasle og Rønne, som ejes af Philip Marker, har ligget underdrejet hele foråret, men åbner når regeringen tillader det.