Medlemmerne af AaIF må vente til næste år med at se Marian Lundh på talerstolen i Aakirkebyhalllerne. I år afvikles idrætsforeningens generalforsamling virtuelt. Arkivfoto: Allan Rieck

Digital generalforsamling: Vi har ikke tid når samfundet åbner igen

AAKIRKEBY

“Hermed indkaldes til den udskudte generalforsamling i Aakirkeby Idrætsforening. På grund af corona-situationen bliver generalforsamlingen afholdt digitalt.“

Sådan lød den besked, der forleden landede i foreningsmedlemmernes indbakker. AaIF holder generalforsamling den 25. maj, men det bliver uden kaffe og kage, for deltagerne skal blive hjemme i år.

Det er ren nød, at årets generalforsamling, der oprindelig var programsat til den 19. marts, afvikles digitalt, fortæller idrætsforeningens formand.

– Når vi igen får lov til at forsamles, er der 150 foreninger, der indkalder, fordi de alle sammen har udsat deres generalforsamling. Men jeg har ikke tid, når der åbnes op, for så får jeg jo gæster, siger Marin Lundh, der driver Vandrehjemmet Rosengården i Boderne og Kanns Hotel i Aakirkeby.

Derfor har AaIFs bestyrelse besluttet at afvikle generalforsamlingen på nettet, og fremgangsmåden er fuldstændig, som den plejer, fortæller Marian Lundh.

– Jeg styrer mødet hjemme fra mig selv, og sammen med mig er Jan og Lotte (fra AaIFs hovedledelse, red.) og dirigenten. Jeg aflægger en kort beretning, og der fremlægges regnskab, som også vises på skærmen, og derefter er der eventuelt.

Fungerer forrygende

Marian Lundh har allerede deltaget i et par virtuelle generalforsamlinger og testet metoden på to virtuelle møder internt i idrætsforeningen. Hun kan derfor garantere, at fremgangsmåden er afprøvet, og at den virker.

Men for at berolige eventuelle nybegyndere på nettet sender hun link og vejledning allerede den 22. maj, så deltagerne har tid til at blive fortrolige med teknologien.

– Men det er altså meget nemt. Man skal bare klikke på linket, så går resten af sig selv, fortæller Marian Lundh.

Efter at have undersøgt forskellige webkonferencesystemer faldt valget på Cisco Webex.

– Det fungerer forrygende. Jeg kan se alle deltagerne, og hvis de har spørgsmål eller kommentarer, trykker de på knappen med en hånd, og så ved jeg, at de vil sige noget, og så kan jeg give dem ordet, siger Marian Lundh.

Der deltager normalt 40-50 personer i idrætsforeningens generalforsamling.