Camilla Uhrskov Bank er netop startet i sit nye job som politisk konsulent i sekretariatet hos Rådet for Socialt Udsatte i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

‘Vi ville ud, hvor der var mere plads, og hvor vi var tættere på naturen’

DAGENS NAVN: Camilla Uhrskov Bank er 28 år gammel og er netop startet i sit nye job som politisk konsulent i sekretariatet hos Rådet for Socialt Udsatte i Rønne. Hun er oprindeligt fra Nordsjælland, men bor i dag i Østerlars med sin forlovede Laust, der er vokset op på Bornholm.

 

Hvor længe har du boet på Bornholm?

– Jeg har boet her siden september 2019.

Hvorfor flyttede du hertil?

– Jeg flyttede til Bornholm, fordi Laust og jeg i mange år havde drømt om at bo her. Vi ville ud, hvor der var mere plads, og hvor vi var tættere på naturen. Vi drømte om at få hus og have og lave et mindre landbrug til eget forbrug. Vi ville ud af København og skabe fundamentet til et familieliv på landet.

Hvad har overrasket dig mest ved hverdagen på Bornholm?

– Jeg er kommet her meget de seneste 10 år, hvor jeg har været sammen med Laust. Hans familie er jo her, så jeg kendte efterhånden Bornholm ret godt og er nok ikke blevet så overrasket. Men jeg kan da stadig godt blive overrasket over, hvor mørkt der faktisk bliver i vintermånederne. Og så er jeg positivt overrasket over, hvor tæt på naturen man egentlig er. Det er dejligt at have dyrelivet så tæt på og se for eksempel rådyrene lige uden for vinduet. Det har givet mig endnu mere, end jeg troede, det ville.

Hvad skal du arbejde med ved Rådet for socialt udsatte?

– Mit ansvarsområde er stof- og alkoholmisbrug, psykiatri og sindslidende, så det er jeg ved at sætte mig godt ind i nu. Jeg havde en spøjs opstart her midt i coronakrisen, hvor jeg ikke havde mulighed for at sige rigtigt farvel på mit gamle arbejde i København og heller ikke rigtigt kunne sige goddag på mit nye arbejde. Jeg er startet i en hjemmearbejdsperiode, hvor det ser ud til, at offentligt ansatte ikke kommer tilbage før sommerferien. Så det er en speciel tid at skifte job i, må man sige.

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Jeg læser rigtig meget og er en rigtig fantasynørd og fiktionsnørd i det hele taget. Jeg er det så meget, at jeg selv sidder og skriver lidt fiktion. Jeg maler og tegner også, og så har vi jo købt et hus, hvor der er meget, der skal sættes i stand, og der er en have, der skal gøres til vores egen. Så det går meget af min tid med.

Skal det, du skriver, udgives en dag?

– Lige nu er det totalt på hobbyplan, men det kan da godt tænkes, at noget af det skal udgives en dag. Lige nu udforsker jeg bare mine egne evner, men det er en dejlig hobby at dykke ned i og skrive sine egne historier. Jeg har altid godt kunne lide at skrive og har også gjort det i mit tidligere job, hvor jeg hjalp psykisk sårbare unge med at fortælle deres historie ved at skrive den gode fortælling frem.

Hvad er det, gode historier kan?

– Jeg tror, historier kan få os til at komme tættere på hinanden. Jeg tror, det giver en bedre forståelse af andre mennesker, når vi læser de livshistorier, vi ellers ikke kender til. Om det så bliver fortalt som fiktion eller nonfiktion, så tror jeg, det kan bringe os tættere sammen som mennesker.