Metodistkirken i Rønne får ny prædikant. Foto: Allan Rieck

Kirke ansætter prædikant som afløser for præst

I maj 2009 kunne Metodistkirken fortælle, at Dean Højegaard-Andersen var blevet ansat som ny præst. Næsten præcis 11 år senere har han efter længere tids sygemelding afsluttet sin tjeneste som præst i kirken i Østergade. Det skete 1. maj, fortæller Metodistkirken i Rønne i en pressemeddelelse. Beatrice Wittlinger er udnævnt til prædikant i Rønne Metodistkirke, og pastor Claus Kofoed Nielsen er udnævnt som tilsynsførende præst. Parret bor i Havrebjerg nord for Slagelse og bliver boende på Sjælland.

Beatrice Wittlinger er født og opvokset i Zürich i Schweiz, hvor hendes far var præst i Metodistkirken. Hun uddannede sig til agronom og blev i 1993 udsendt som missionær til Zaire (det nuværende DR Congo – red.), hvor hun mødte Claus Kofoed Nielsen. Parret blev i 2002 gift i Jerusalemskirken i København, som Beatrice Wittlinger er tilknyttet som lægprædikant.

Parret kom til Danmark i 2005, hun lærte dansk, men fandt aldrig et fuldtidsarbejde. De seneste år har hun i nogle timer om ugen gjort rent i metodisternes kirke i hjertet af København. Hun er også kasserer for Jerusalemskirken samt medlem og kasserer for missionsrådet. Både Beatrice Wittlinger og Claus Kofoed Nielsen er 63 år gamle.

Præst er ikke ansat

Efter planen kommer Metodistkirken i Rønnes nye prædikant og kirkens nye tilsynsførende præst til Rønne i weekenden efter Kristi himmelfartsdag, hvor kirken i Østergade planlægger at åbne igen som led i genåbningen af samfundet.

På kirkens hjemmeside fortæller Beatrice Wittlinger, at parret glæder sig til at lære menigheden ar kende og til at begynde tjenesten i Rønne. De vil også mødes med menighedsrådet og lægge en plan for kommende gudstjenester.

Som prædikant vil Beatrice Wittlinger indgå i kirkens program og have kontor i Østergade, ligesom hun vil være kontaktperson til menigheden. Claus Kofoed Nielsen er ikke ansat ved Metodistkirken i Rønne, men vil som tilsynsførende præst indgå i menighedens ledelse og arbejde. Ved siden af har han fuldtidsarbejde som it-administrator ved Københavns Professionshøjskole.

Dean Højegaard-Andersen er fortsat præst i Metodistkirken i Danmark og kan fungere i præstelige funktioner fra anledning til anledning, men han har orlov på ubestemt tid og er uden ansat tjeneste, fremgår det af pressemeddelelsen.