De nye vinger og hatten kom på i marts og april, og møllens krop er malet hvid som sne. Foto: Jens-Erik Larsen

Ejerne har sat nye vinger på møllen i Limensgaden: Se også billedet fra 1922

AAKIRKEBY

Artur og Isabella Kopczynski fra Pedersker er et foretagsomt par.

Parret, som kom hertil fra Polen for seks år siden, overtog det gamle møllekompleks i Limensgaden i februar sidste år, og i juli åbnede lejlighedshotellet Apartamenty Molle dørene for de første gæster.

Og nu har den gamle mølle fået vinger igen, efter mere end 50 år uden.

Det var ifølge Artur Kopczynski en nem opgave at gå til.

– Vi kiggede på nogle af de eksisterende møllevinger, og så lavede vi fire nye og hejste dem på plads med en kran, fortæller han.

Vingerne røg af i 1967

Artur Kopczynski og hans hustru flyttede til Bornholm fra Poznan for starte en bornholmsk afdeling af deres udlejningsvirksomhed i Polen.

I 2018 overtog de Skottehuset i Listed med 15 dertil hørende ferielejligheder, og 1. februar sidste år købte de den gamle mølle i Limensgaden mellem Sdr. Landevej og Aakirkeby.

Møllen er en ottekantet hollandsk stenmølle med løghat, selvkrøjer og selvsvikker. Mølledriften ophørte i 1962, vingerne blev taget af i 1967, og møllen og de dertil hørende bygninger har siden efter en større ombygning tjent som pensionat og hotel med selskabslokaler.

I dag rummer komplekset ti nyinstandsatte ferielejligheder, hvoraf de to befinder sig i selve møllen.

Sådan så møllen i Limensgaden ud i 1920’erne. Foto fra www.bornholmskebilleder.dk

Alle reservationer er annulleret

Artur Kopczynski fortalte sidste år, at han havde store planer med møllen, der blev bygget i 1873.

– Der skal ny hat på, og der skal vinger på igen. Så skal den males hvid og belyses nedefra, så den kan ses på lang afstand, sagde den polske tilflytter til Tidende, og i dag, et lille år senere, er det meste af planen gennemført. De nye vinger og hatten kom på i marts og april, og møllens krop er malet hvid som sne.

Spotlysene er ikke sat på endnu, men det kommer, lover møllens ejer.

– Vi har god tid, for alle vores reservationer i maj og juni er annulleret, siger Kopczynski, der ser frem til at grænserne åbner igen.