Arkivfoto

Dømt for spritkørsel: Må ikke køre på knallert før 2026

En 44-årig mand fik en betinget dom på ti dages fængsel for at have kørt på knallert i beruset tilstand en onsdag morgen i januar.

Manden, der i forvejen var frakendt retten til at køre på knallert, blev stoppet af politiet to gange. Første gang var klokken 8.30 på Klemens Storegade i Klemensker, og blot en time og ti minutter senere blev manden standset af politiet igen – denne gang på på Nyker Hovedgade.

I Nyker foretog patruljen en alkoholtest, og prøven viste, at den 44-årige rønnebo havde en alkoholpromille over det tilladte. Desuden var knallerten ulovlig, da den kunne køre hurtigere end 30 kilometer i timen. Knallerten blev konfiskeret, og overtrædelserne kostede ud over fængselsdommen manden en bøde på 7.000 kroner, 30 timers samfundstjeneste samt fire års ubetinget frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Frakendelsen træder imidlertid først i kraft 12. juni 2022, da manden i forvejen var nægtet førertilladelse indtil denne dato.