Foto: Berit Hvassum

DBU Bornholm annullerer forårsturneringen

DBU Bornholms bestyrelse besluttde på et møde mandag aften at annullere forårsturneringen 2020 – en turnering, der aldrig nåede at komme i gang som følge af de corona-reastriktioner, der blev indført allerede midt i marts måned.

Den genåbning af Danmark, som blev effektueret mandag, omfatter ikke breddefodbolden, og bliver der først givet grønt lys for at spille turneringskampe i tredje fase af genåbningsprocessen tidligt i juni måned, så er der ikke dage nok til at gennemføre en forsvarlig seniorturnering inden sommerferien.

– Det spiller også ind, at fordi det nu er blevet tilladt at træne igen i mindre grupper, så er det ikke sikkert, at alle klubber vælger at gå i gang nu. Det er i hvert fald de meldinger, vi har fået, fortæller administrationschef Morten Blem fra DBU Bornholm-kontoret i Rønne.

Heller ikke ungdomsturneringerne vil blive sat i gang, hvis det bliver muligt efter den 8. juni. De fleste rækker omfatter mindst seks hold, og de kan ikke nå at spille fem kampe i løbet af de tre uger op til sommerferien, vurderer man i DBU Bornholms bestyrelse.

– Vi gør ikke det her, fordi vi vil stoppe al fodbold på Bornholm. Der vil blive mulighed for en hel masse andre fodboldaktiviteter for de klubber, der gerne vil det, i ugerne op til sommerferien. Men stadig under forudsætning af, at vi får lov til det fra myndighedernes side, lover formand Lars Albæk.

KS er uafklaret

Når det gælder de bornholmske hold i Københavnsserien, RIK og NB Bornholm, har DBU København endnu ikke taget stilling til, om forårsturneringen skal gennemføres.

– De har valgt at inddrage klubberne i beslutningsprocessen og arbejder derfor med mange scenarier for, hvordan turneringen kan gennemføres, hvis det bliver muligt efter den 8. juni. Det er ikke noget, DBU Bornholm har indflydelse på, men jeg ved, at der vil blive holdt flere møder i DBU København i de næste par dage, oplyser DBU Bornholm-formand Lars Albæk.