René Kjær (til venstre) har meldt sig klar til nye dueller med bornholmske Frank Mikkelsen. Foto: Torben Ager

16 professionelle kuske har tilbudt at køre gratis på Bornholms Brand Park

Selv om der fortsat skal køres uden tilskuere, er der for hesteejerne og det spillende publikum lagt op til en af de helt store travdage, når Bornholms Travselskab tirsdag den 19. maj afvikler sæsonens blot anden løbsdag på Bornholms Brand Park.

Og hele trav-Danmark bakker op om den første bornholmske travdag med udelukkende professionelle kuske i sulkyerne. 16 kuske fra andre af landets baner har meldt sig klar til at tage turen til Bornholm, Dansk Travsports Centralforbund sikrer, at det bliver uden rejseomkostninger, og køreturene bliver gratis for hesteejerne.

Den eneste indtægt, gæstekuskene kan håbe på, er provisionen af de præmiepenge, de måtte køre ind på dagen.

Helt op til tolv løb

– Så mange kuske skal jeg selvfølgelig ikke bruge – vi har i forvejen tre professionelle kuske på Bornholm, men i løb med ti heste skal jeg altså bruge syv kuske udefra. Så afgør tilmeldingen af heste, hvor mange flere jeg eventuelt får brug for.

– Vi gør det her udelukkende for hesteejernes skyld, så vi garanterer, at alle heste, der bliver tilmeldt, også kommer start. Om vi så skal køre 12 løb, understreger driftsleder på Bornholms Brand Park, Charlotte Berg.

Først onsdag kender hun antallet af heste, og først derefter kan hun sammensætte løbene og lave de sidste aftaler med de kuske, der skal hentes ind for at supplere de tre bornholmske kuske med licens til at køre professionelle løb – Frank Mikkelsen, Kim Mortensen og John Gommans.

Da det er ikke er hesteejerne, der selv entrerer med gæstekuskene, vil der være lodtrækning om, hvilke kuske der skal køre de heste, der ikke køres af egen træner.