Foto: Jens-Erik Larsen

Og så skulle blomsterne bringes ud: Man bliver glad og rørt

– Hvem har sendt blomster til mig?

Spørger Bente Ipsen, Saxesgade i Aakirkeby, der søndag ved middagstid er kommet ud på trappen for at tage imod buketten.

– Det ved jeg ikke, for der er ikke noget kort med, svarer Peter Bruun Kofoed fra Blomsterkunsten i Rønne.

– Men du hører nok nærmere, når vi giver afsenderen besked på, at buketten er afleveret, tilføjer han.

– Det er en utrolig flot buket. Jeg gætter på, at den er fra mine børn. Jeg har tre, hvoraf de to bor ovre. De var sidst hjemme i februar, og så kom coronaen, siger Bente Ipsen.

– Man bliver glad og rørt. Jeg må ind og ringe og høre, om det er fra dem, siger Bente Ipsen.

Peter Bruun Kofoed må videre på turen. Nu skal han lige have afleveret de sidste buketter i Aakirkeby, og så er det retur til Rønne og fylde bilen op igen med blomster, der kan glæde endnu flere bornholmske mødre.

Peter Bruun Kofoed er gift med Wicki Bruun Kofoed, der ejer Blomsterkunsten. Han siger, at det er en fornøjelse at komme ud til mange glade mennesker, selv om det også bliver en lang dag.

– Og så har det været godt vejr i de 12 år, vi har kørt ud med blomster på mors dag, tilføjer han.

Rekord for Mors dag

De bornholmske blomsterhandlere fortalte lørdag om stor travlhed, og vurderingen var, at der søndag skulle udbringes cirka det dobbelte antal buketter i forhold til en “almindelig” mors dag.

– Mors dag er i fremgang, og nu gør coronaen, at den får yderligere et hak opad. Folk tænker på hinanden og sender lidt kærlighed, sagde Wicki Bruun Kofoed fra Blomsterkunsten lørdag eftermiddag.