Foto: Jacob Jepsen

Mens vi venter på Bornholm: Nye storke på Sjælland

Mens vi venter på, at den nye bornholmske storkerede skal få nogle beboere, har Sjælland fået et nyt storkepar, oplyser storkevennerne fra storkene.dk.

Sjælland har siden 2004 kun haft et storkepar, nemlig i Gundsølille. Men nu har et nyt storkepar slået sig ned i Høje Tåstrup. Da storkene forsøgte sig med bygning af en rede på en lysmast, rykkede storkene.dk hurtigt ud med en indflytningsklar storkerede, som folk fra Høje Tåstrup Kommune monterede på toppen af den høje lysmast. Storkene takkede for boligtilbuddet og flyttede ind.

Jylland har i år fået tre nye storkepar, og der er i det hele taget set mange storke i Danmark i 2020, og altså også på Bornholm. Teorien er, at der nu er så mange storke i landene lige syd for os, at storkene er begyndt at interessere sig for Danmark.