Tiden på Bornholm er forbi for højskolens unge vinterkursister

Bornholms Højskole må åbne igen den 8. juni, men der bliver ikke mere højskole for de yngre elever, der tog skolens lange kursus hen over vinteren.

Eleverne havde kun uge tilbage af deres kursus, og højskolen håber kun at kunne samle eleverne og deres lærere en enkelt dag, hvor de kan sige farvel til hinanden. Det kan tidligst blive 8. juni, for først da er det tilladt at være 30 mennesker forsamlet.

– I starten af ugen skal vi have lagt en plan for, hvordan eleverne kan hente deres ting, og så vil vi også se, om det er muligt at arrangere et møde, så de kan ses. Vi håber, at vi kan give elever og lærere mulighed for at sige farvel til hinanden over en god frokost, fortæller højskolens nye konstituerede forstander Niels Glahn.

– Det er noget, som vi gerne vil arrangere sammen med eleverne, og det vil jeg tage fat på med det samme, siger han.

For de ældre kursister på de kortere sommerkurser har højskolen ingen plan endnu. At få lagt sådan en bliver også blandt Niels Glahns første opgaver på højskolen.

– Vi er slet ikke nået til sommerkurserne endnu. Det kræver, at vi først får retningslinjer for hvor mange vi må være, hvad afstandskravene er, og hvad der skal ske med bad- og toiletforhold. Bestyrelsen og jeg kigger på sommerkurserne, når vi har retningslinjerne, fortæller Niels Glahn.