Bornholms Højskole. Foto: Berit Hvassum.

Der var engang en højskole

Efter mange dejlige vinter- og sommerophold på Bornholms Højskole under ledelse af Axel og Lilian, gør det mig ondt at høre om det kaos, der er og stadig hersker på skolen, og at den nu er lukningstruet.

At der var og er indre stridigheder mellem personalet, kommer ikke bag på mig. Jeg har jo selv været elev på skolen. Jeg troede ellers, da Allan Gardersøe fik renset ud blandt en konfliktsøgende lærergruppe, så var problemet løst. Noget der burde være sket for år tilbage, så havde skolen ikke været lukningstruet nu. Der er det med virusser, når de først har bidt sig fast, så er de ødelæggende for deres omgivelser. Måske vil det i fremtidens turistbrochure for Bornholm stå: Besøg ruinen Lille Borg, ruinen Gamleborg og ruinen Bornholms Højskole.

Men jeg har mine dejlige minder fra: Der var engang.

Svend Ib Christensen.