Fredrik Andersson, ejer af Ystad Camping.

I Ystad tror de på en sommer på campingpladsen

På Ystad Camping tror de på flere gæster til sommer. Det siger Fredrik Andersson, der er ejer af Ystad Camping.

Campingpladsen ligger i udkanten af Ystad med plads til cirka 300 campingvogne og telte.

Pladsens 150 sæsongæster har skudt campinglivet i gang og parkeret deres moderne campingvogne omgivet af læhegn i god kvalitet, nybyggede terrasser med ægte blomster i krukker og stedet ser ud til at kun at vente på bedre vejr.

Ystad er et varemærke i sig selv

Kaster man et blik ud over campingpladsen, virker den allerede tætpakket. Fredrik Andersson er ikke nervøs for den forestående sæson og pladsens sædvanlige forberedelser er de samme hvert år. Også i år. Jeg håber vi klarer os, som vi plejer. Ystad er Ystad. Den er jo et varemærke i sig selv. Skal man nogle steder, tager man måske til Ystad og så camperer man her, siger Fredrik Andersson.

Fredrik Andersson har dog ændret lidt af pladsens sædvanlige bookingmulighed.

– Før har vi ladet vores gæster droppe ind, men nu er vi begyndt på forhåndsreservation. Jeg er fuldt booket i juli. Mine gæster kommer typisk fra Stockholm og ned igennem landet.

Er det et nyt rejsemønster som følge af coronapandemien?

– De havde booket allerede i januar før coronaen kom til landet. Og så har de valgt ikke at afbooke deres reservation.

Nye rejsevaner venter lige om hjørnet

Mens de skandinaviske nabolande Danmark og Norge stadig har valgt at isolere sig og sommerens ferieplaner nærmer sig, ser Fredrik Andersson nu en tendens i svenskernes rejseplaner.

– De vil formodentlig holde ferie i Sverige. Camping er et godt alternativ, for man er meget ude, når man bor i hytte eller husbil (autocamper, red), og man kan lave sin egen mad. Jeg tror, at campinglivet bliver det, man vælger i Sverige. Vi plejer at få mange bookinger på dette tidspunkt fra Danmark, Tyskland og Holland, men det er ikke blevet til så mange endnu. Vi har normalt ‘døgngæster’ fra Bornholm, som overnatter her en enkelt, nat inden de kører videre, fortæller Fredrik Andersson.

Fredrik Andersson, ejer af Ystad Camping.

God opførsel hos campisterne

Coronaen trækker også sine spor ind på campingpladsen og i fællesområderne får gæsterne høflige anvisninger og gode råd på små skilte.

– Vi har udstukket budskabet til gæsterne, at det er sund fornuft at man som individ skal huske på de gode ting. Det kan de godt finde ud af, og de sørger selv for afstand i vores servicebygninger og køkkener. Det er jo op til den enkelte.

– Vi har heller ingen arrangementer i denne sæson. Vi plejer at have troubadurer, dans og disko og børneaktiviteter i vores restaurant og pizzaria, men det kommer nok ikke til at ske, for det samler mange mennesker, fortæller Fredrik Andersson.