Køkkenchef Nicolai Nørregaard. Foto: Marie Louise Munkegaard

Rigsarkivet ville sikre historien om Kadeau

At restaurant Kadeau i Vestre Sømark og København har været med til at skrive historie, når der tales om det nye nordiske køkken, er få nok i tvivl om. Det er man heller ikke hos Rigsarkivet, der indsamler og bevarer dele af vores nutid for eftertiden.

Mange har kredset om konkursboet, efter at Kadeau måtte kaste håndklædet i ringen under coronakrisen, og blandt dem var Rigsarkivet, som ville sikre, at historien og opskrifterne bag Kadeau blev bevaret. Det fortæller køkkenchef Nicolai Nørregaard til Bornholms Tidende.

– Jeg ser det som en flot anerkendelse af, at vi har været med til at udbrede det nordiske køkken til resten af verden, siger han.

Men Kadeau var ikke klar til Rigsarkivet endnu:

– Nej, heldigvis blev det ikke til noget, siger han.

Kadeau-drengene Nicolai Nørregaard, Magnus Klein Kofoed og Rasmus Kofoed kunne i går offentliggøre, at de har sikret fremtiden med en ny række investorer bag sig.