Foto: Henrik Nielsen

Efter en hurtig politisk beslutning: Arbejde på Nordre Kystvej er allerede i gang

Tirsdag sagde natur- og miljøudvalget god for at bevilge penge, torsdag var mandskab og maskiner i gang med asfaltarbejdet på Nordre Kystvej i Rønne.

Nordre Kystvej er et af de tre projekter med forbedringer af det lokale cykelvejnet, som Futurae var i gang med, da entreprenørvirksomheden i Hasle gik konkurs den 30. april. Virksomheden manglede også det sidste arbejde på projekter mellem Døndalen og Gudhjem samt mellem Aarsdale og Nexø.

Udvalget besluttede tirsdag at anbefale en tillægsbevilling på 660.000 kr. for at få projekterne gjort færdige. Det er penge, man forventer at få hjem via bankgarantier.

– Beslutningen om at bevilge penge traf vi først i tirsdags, men administrationen var i gang med at undersøge mulighederne lige så snart Futurae gik konkurs. Først om det var muligt for konkursboet at videreføre arbejdet, men da det kunne ikke lade sig gøre, ledte man med lys og lygte efter, hvem vi kunne få til at gøre arbejdet færdigt. Hele projektet slutter med udgangen af juni, og hvis vi ikke er færdige til tiden, ville vi kunne risikere at miste noget af det statslige tilskud. Så der var ikke tid til de store licitationer. Færdiggørelsen er forholdsvis små projekter, så vi kommer ikke i konflikt med nogen udbudslov, siger udvalgsformand Leif Olsen (SF).

I næste uge

– Nordre Kystvej er det eneste sted, vi er kommet i gang. Det er også den største opgave af dem, vi mangler. De to andre går i gang i næste uge, så vidt jeg er orienteret. Enten ved, at vi får fat i en privat entreprenør, eller ved, at Vej & Park udfører arbejdet, oplyser Leif Olsen og tilføjer:

– Det er rigtig flot det arbejde, der er blevet lavet rundt omkring, så det ville være surt, hvis det ikke blev lavet færdig.

HCS Transport & Spedition i Glostrup arbejdede torsdag på Nordre Kystvej, og spørgsmålet melder sig om, hvorfor kommunen bruger en udenøs virksomhed?

– Jeg formoder, at det er dem, der har kunnet med så kort varsel, siger Leif Olsen.

– Vi var lidt heldige med det ret store projekt, at det var bornholmske virksomheder, der vandt de store licitationer. Men i ni af 10 tilfælde er sådan, at selv om hovedentreprenøren måske er fra Sjælland, er det ofte bornholmsk arbejdskraft, der udfører arbejdsopgaven.

Bliver I færdige med de tre projekter til tiden?

– 7-9-13, ja. For det er kun færdiggørelsen af nogle små dele af projekterne, så halvanden måned skulle være rigeligt. Så når vi også at være klar til, at der forhåbentlig kommer en turistsæson, slutter Leif Olsen.