F

Bornholms Teater åbner for rundvisninger i juni

Bornholms Teater må åbne igen den 8. juni, men gevinsten bliver i første omgang begrænset til, at teatret igen vil åbne for rundvisninger i den gamle teaterbygning i Rønne.

– I første omgang betyder det ikke så meget for os, for vi havde alligevel ikke forestillinger programsat før i september. Så i den forstand har vi god tid. Men jeg tror, at rundvisningerne på teatret kan starte igen i juni, fortæller teaterchef Jens Svane Boutrup.

– Jeg kigger mere hen mod august og genåbningens fase 4, hvor man forhåbentlig hæver forsamlingsforbuddet, så man måske må være flere end 100 forsamlet. Så begynder det at give mening at åbne for forestillinger igen, siger han.

Jens Svane Boutrup bruger tiden uden forestillinger til at skrive et nyt stykke. Det skal spilles udendørs med premiere i august. Stykket er en erstatning for “Fisk”, anden del af bornholmer-trilogien, der startede med “Besat” sidste år.

“Fisk” skulle have haft premiere 22. august og have spillet frem til midten af september. Da Danmark lukkede ned i marts, var “Bornholmerne” som teatrets anden egenproduktion i denne sæson en uge fra at få premiere. “Bornholmerne” er nu flyttet til februar, mens “Fisk” får premiere næste sommer.

– Vi ved endnu ikke, om vi kan få lov at spille “Fisk” som planlagt, men vi vil ikke løbe an på det. Så nu skriver jeg noget helt andet, et helt nyt stykke, som vi kommer til at spille fra en blokvogn, fortæller Jens Svane Boutrup.

– Det bliver en udendørs gratisforestilling, der kommer til at flytte rundt på øen, så alle, der har lyst, kan se den. Der er så mange mennesker, der er pressede, at det vil være rart at kunne give folk noget, siger han.

Den nyskrevne gratis erstatningforestilling bliver med de samme skuespillere, der skulle have spillet med i “Fisk” fra august. Bornholms Teater har indgået uopsigelige kontrakter med skuespillerne, der derfor skal have løn uanset hvad.

– Vi har søgt fonde og håber på at få støtte til forestillingen, siger teaterchefen.

– Det er dejligt at vide, at det går den rigtige vej, og det er især rart at kunne se konturerne af hvad der skal ske på den lidt længere bane. Den plan, der nu ligger for at genåbne, har i høj grad betydning for vores programlægning i næste sæson.

Personalet på Bornholms Teater er sendt hjem med lønkompensation fra staten frem til 8. juni. Alle arbejder dog en enkelt dag om ugen.