Bornholms Højskole. Foto: Berit Hvassum

Ny forstander: Det er svært at forestille sig Bornholm uden en højskole

Bestyrelsen for Bornholms Højskole har konstitueret en ny forstander til højskolen, efter at Allan Gardersøe forlod posten, da formand Knud Andersen valgte at gå på grund af intern uro i bestyrelsen.

Ny forstander er Niels Glahn, der ifølge bestyrelsen vil være kendt af flere inden for højskoleverden, da han de seneste 12 år har været generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening.

– Niels har en lærer-baggrund og har også arbejdet som forstander i produktionsskoleverdenen, været ansat i Undervisningsministeriet og derudover varetaget forskellige bestyrelsesposter, fortæller bestyrelsen i en pressemeddelelse.

– Jeg brænder for folkehøjskolen og Bornholm – og ser frem til at træde ind med henblik på, at Bornholms Højskole fortsat er et aktiv for øen, og ikke mindst for kursister og elever fremover. Jeg har fulgt Bornholms Højskole i mange år og ved, at skolen nyder opbakning på øen. Det er svært at forestille sig Bornholm uden en højskole, så jeg glæder mig til at gøre en indsats og gøre brug af min erfaring, mit netværk – og ikke mindst gå i samarbejde med alle gode kræfter, lyder det ifølge pressemeddelelsen fra Niels Glahn.

Bestyrelsen har desuden – som ventet – konstitueret sig med Steen Colberg Jensen som formand. Han trådte ind i bestyrelsen ved sidste års generalforsamling. Og den nye formand fortæller, at der stadig venter en stor opgave med at få Bornholms Højskole “op af det økonomiske hul, højskolen har været i de seneste år”.

– Niels vil være den bedste person til at igangsætte en holdbar og visionær vej for højskolens udvikling nu og her. Vi glæder os til at præsentere Bornholms Højskoles medarbejdere, skolekreds, kursister og samarbejdspartnere for Niels, siger Steen Colberg Jensen i pressemeddelelsen.

Niels Glahn, 65, tiltræder i dag som konstitueret forstander på Bornholms Højskole i Almindingen. Privatfoto