Nicolai Nørregaard i køkkenhaven. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Kadeau-drengene skal tilbage på gulvet efter den værste periode i deres liv

MAD

Mere mad over åben ild. Endnu større fokus på råvarerne fra egen køkkenhave. Og en trimmet personalegruppe. Det er nogle af de tiltag, der skal sikre Kadeau en lys fremtid.

Noget skal gøres en anelse anderledes for, at restauranterne i Vestre Sømark og København bliver gode forretninger i en forandret verden. Inden coronakrisen så 2020 ifølge køkkenchef Nicolai Nørregaard historisk god ud, men nedlukningen af samfundet slog bunden ud af det hele og sendte hele den store Kadeau-familie i knæ.

Efter en række hårde år, hvor der blev truffet svære beslutninger for at rette butikken ind, var der ikke nok at stå imod med, og konkursen var ifølge Nicolai Nørregaard den eneste ansvarlige vej at gå. Nu – efter at have arbejdet i døgndrift på at genrejse dele af forretningen – skal man finde tilbage til noget oprindeligt. Og det kommer blandt andet til at betyde, at Nicolai Nørregaard selv skal bruge mere tid på maden i Kadeau, at Magnus Klein Kofoed skal tilbage som restaurantchef – ved siden af direktørtitlen i øvrigt – og Rasmus Kofoed igen skal være vært og sommerlier.

– Det er Kadeau-drengene, der er tilbage, hvor det hele startede, siger Nicolai Nørregaard med et smil.

– Vi vil lave en forretning, der er mere fleksibel over for udsving. Vi skal med færre mennesker holde det høje niveau, vi er kendt for – og det kan vi, lover han.

Gourmetbranchen er udfordret af, at det kræver mange mennesker i køkkenet og mange tjenere med bred viden om maden og vinen at få en aften til at rulle.

– Man kan ikke bare have folk, der kommer ind på timebasis, forklarer Nicolai Nørregaard.

– Så vi skal finde en model, hvor vi stadig har de bedste folk ansat, men hvor der måske er lidt færre, så vi bliver mindre sårbare. Det bliver øvelsen, forklarer køkkenchefen.

Det bliver et setup, hvor det som udgangspunkt kun handler om Kadeau og ikke om en række andre forretninger som grillbarer eller besøgscentre. Kadeau skal skabe en soliditet, hvor der er plads til scenarier, hvor verden ikke arter sig, som man havde forventet, forklarer Nicolai Nørregaard.

En hård tid at være glad i

Midt i den store lettelse over, at Kadeau er reddet, er Nicolai Nørregaard bevidst om det faktum, at mange har det lige så hårdt, som de har haft det på det seneste.

– Vi råber ikke et alt for højt hurra af respekt for alle vores kolleger, der har det rigtig, rigtig svært lige nu, siger han.

– Det er en hård tid at være glad i, tilføjer Nicolai Nørregaard på bagkanten af den værste periode i Kadeau-drengenes liv.

– Men vi glæder os sindssygt meget til det, der skal ske. Vi er samlet igen, og vi kommer tilbage til start på en god måde.