Rønne Theater benytter tvangslukningen under coronakrisen til at få løst en masse istandsættelsesarbejde, blandt andet slibning af gulvet i cafeen. Foto: Rønne Theater

Teater udnytter krisen til istandsættelse

Som det er de fleste bekendt, holder corona kulturlivet i en skruestik, og både teatre og spillesteder holder lukket. Den lejlighed benytter Rønne Theater til at renovere teatret rigtig mange steder. Det fortæller formand Bodil Lundqvist i en pressemeddelelse.

Når teatret på et tidspunkt åbner igen, kan publikum glæde sig over en nykalket vognport med nymalede bjælker. Det er noget, den har trængt til i rigtig lang tid, fortæller hun. Toiletterne og garderoben i kælderen er blevet kalket, og i løbet af maj vil pedel Lars Funk sammen med nogle hjælpere afslibe gulvet i cafeen samt trapperne rundt omkring i huset.

På Store Scene og Ny Scene er gulvene blevet malet, og Hjørnesalen følger snart efter. Gangbroen ude i haven bliver repareret og malet, og pavillonen får repareret taget, og i mellemgangen ude i Østergade bliver muren og den lille port repareret.

– For at holde humøret oppe gælder det om at se det positive i at få muligheden for at ordne alle disse ting, når der nu ikke er nogen i huset i en periode. Det bliver så flot. I det hele taget bliver teatret passet og plejet på bedste vis.

Jeg glæder mig meget til at åbne det smukke gamle Rønne Theater igen for publikum, forhåbentligt meget snart, siger Bodil Lundqvist i pressemeddelelsen.