Birgitte Rosenberg står bag disken i sommerbutikken Lifestone i Snogebæk. Foto: Berit Hvassum

Trods corona: ‘Det skal nu nok blive godt alligevel’

Birgitte Rosenberg er fra Nexø og har stået bag disken i sommerbutikken Lifestone i Snogebæk siden 2004. Normalt står hun der fra påske til og med efterårsferien. Men i år åbnede Lifestone først i weekenden.

Hvordan kom du til at arbejde her i Lifestone?

– Jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at arbejde her, og det synes jeg var en god idé, for så kunne jeg prøve noget andet. Oprindeligt er jeg udlært advokatsekretær, og jeg har arbejdet hos en ejendomsmægler.

I dag, lørdag, er butikkens åbningsdag denne coronaramte sæson. Hvordan har dagen været?

– Fantastisk. Der kom mennesker allerede før, vi egentlig havde åbent, og det er så dejligt at hilse på dem alle sammen igen. Samtidig skinner solen, så vi kunne ikke ønske os det bedre.

– Selvfølgelig frygter man, at der kommer færre i butikken på grund af corona. Men der er jo snak om, at danskerne nu vil holde mere ferie i Danmark, og at det er udlændingene, vi kommer til at mangle. Så jeg tror ikke, det kommer til at gå helt galt. Vi kommer til at kunne mærke det. Det er jeg helt overbevist om. Men det skal nu nok blive godt alligevel – vi retter til efter forholdene.

Hvad er det bedste ved at stå her?

– Det er at møde så mange nye mennesker hver dag. Og at hilse på dem, der kommer år efter år – både tyskere og danskere. Tiden går så hurtigt her. Når jeg skal hjem, synes jeg lige, at jeg er kommet.

Her sælger du jo både tøj, sten og ting til at indrette hjemmet med. Bærer dit eget hjem præg af det her sted, eller er det noget helt andet?

– Det er vist et mix. Et godt mix. Selvfølgelig har jeg meget tøj herfra derhjemme, og jeg har også mange sten. Man bliver let fristet.

Hvilken ting fra butikken er du gladest for at have derhjemme?

– En kæmpe bjergkrystal.

Du er selv en stenpige?

– Ja, det må man sige. Og det er mange af de mennesker, der kommer her. Nogen går meget op i krystaller og krystalhealing – min veninde er krystalhealer. Andre synes bare, stenene er super flotte. Og så er der nogen, der gerne vil have rosakvarts og bjergkrystaller med hjem, fordi de skærmer mod stråler fra fjernsynet.

 

 

Birgitte Rosenberg

58 år

Bor i Nexø med sin mand