Bo42 har store planer for sine boliger på Rosenvej i Rønne og afdelingen i Svaneke. De to projekter har en samlet værdi af 350 millioner kroner. Arkivfoto

Bo42 er klar til at sætte gang i millionprojekter

Bornholms største almene boligorganisation Bo42 er klar til at sætte gang i to renoveringsprojekter til en samlet værdi af 350 millioner kroner. Det drejer sig om et projekt i Rønne og et i Svaneke og omfatter i alt 237 boliger. Bo42 har afventet, at Folketinget bevilligede Landsbyggefonden en fornyet rammebevilling, og regeringen lægger op til at bruge 30 milliarder kroner på at renovere 72.000 almene boliger i 2021-2026. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Begge projekter omhandler totalrenovering af alle boliger, således at de er fremtidssikrede og attraktive bud på en god og billig lejebolig til bornholmerne. Noget, der efterspørges i stort omfang, fortæller direktør Ebbe Frank i pressemeddelelsen.

I dag, tirsdag, skal bestyrelsen i Bo42 tage stilling til finansieringsplanerne, således at kommunalbestyrelsen den 28. maj kan godkende helhedsplanerne. Landsbyggefonden har meddelt, at helhedsplanerne skal være godkendt lokalt senest den 1. juni for at komme i betragtning til første runde af renoveringspuljen.

Håb om arbejdspladser

I Dansk Byggeri er det forventningen, at den aktuelle coronakrise fører til et fald i beskæftigelsen i byggefagene på 16.400 medarbejdere. Hos Bo42 håber direktør Ebbe Frank, at de to renoveringsprojekter kan skabe aktivitet hos lokale håndværkere.

– Bo42 har 1.200 boliger på Bornholm, og vi er fast besluttet på at gøre alt, hvad vi kan for at give de lokale håndværkere en udstrakt hånd, således at vi kan medvirke til at sikre arbejdspladser og lokale virksomheder mange år frem. Arbejderne i de to projekter forventes at kunne skabe 60 arbejdspladser pr. år og 10 lærlingepladser i byggebranchen i årene 2021-2023, fortæller han.

Håndværkere er en forudsætning

Det er ikke kun de planlagte projekter i Rønne og Svaneke, der skaber lokal beskæftigelse. Bo42 er allerede i gang med en række renoveringsprojekter og planlagte vedligeholdelsesarbejder. Ebbe Frank nævner køkken- og badrenovering i 24 boliger, køkkenrenovering i 48 boliger og vinduesudskiftning i 52 boliger. I 2021-2024 forventes 414 boliger energirenoveret med nye vinduer og døre.

– Det er vigtigt for Bo42, at vi har gode og tidssvarende boliger til vores beboere og bornholmerne, og en forudsætning for det er, at der på Bornholm fortsat vil være håndværksvirksomheder med dygtige håndværkere, lyder det fra Bo42’s direktør.