Lykke Malene Rodin og Henrik Astrup Sørensen er nye ejere af Sannes Familiecampng. Foto: Berit Hvassum

De overtog forretningen dagen før Mette Frederiksen lukkede Danmark: ‘Det har været en voldsom start’

TURISME

Henrik Astrup Sørensen og kæresten Lykke Malene Rodin er nye ejere af den fem-stjernede campingsplads Sannes Familiecamping i Melsted. For to-tre år siden begyndte parret at snakke med de tidligere ejere Allan og Susanne Beyer om at købe campingpladsen. I april sidste år startede Henrik Astrup Sørensen med at være “i lære” på campingpladsen, sådan at parret ville være klar til at overtage ejerskabet i december 2019. Driften skulle de stå for fra starten af højsæsonen. Men på grund af coronakrisen blev der rodet rundt i hele den ordning, og de nye ejere blev pludseligt kastet direkte ud i deres nye liv.

– Vi overtog campingpladsen dagen før, Mette Frederiksen lukkede Danmark. Så det har været en voldsom start. Hele den sidste tid har været helt groggy, hvor vi har været igennem corona, et nedlukket Danmark og aflyste arrangementer som Trolling Master, Folkemødet og så videre. Vi har sendt de fem medarbejdere, vi har ansat i ydersæsonen, hjem med lønkompensation og udskudt ansættelse af flere medarbejdere til senere på sommersæsonen. Så det har været en ilddåb, siger Henrik Astrup Sørensen.

– Lykke og jeg er alene med alle opgaverne lige nu. Det har gjort, at vi har lært tingene på den hårde måde, men til gengæld har vi også virkelig lært det, siger han.

Han fortæller, at det er en mærkelig tid at overtage campingpladsen i.

– Vi har jo købt en campingplads, fordi vi gerne ville have gæster. At gå rundt på en tom campingplads, der plejer at være fyldt, er næsten tragisk. Vi skulle have haft over 50 sovende gæster i påskeferien. Vi fik kun fire. Samtidig har aprilvejret været så utroligt fantastisk. Campisterne er virkelig gået glip af at se Bornholm fra sin smukkeste side. Det kan vi kun være kede af, siger Henrik Astrup Sørensen.

– Det her kvartal har ramt os hårdt, men der er heldigvis lys lidt længere fremme. April blev rigtig skidt. Maj begynder at se lidt bedre ud, juni begynder at være til at have med at gøre, og så er juli og august udsolgt. Vi er heldige, at mange af de gæster, vi skulle have haft nu har indvilget i at flytte deres bookinger til efteråret. Så efteråret er også godt fyldt, siger han.