Gudhjem Svømmehal. Foto: Berit Hvassum

Svømmehal med rekord – og forventet underskud

Selvom Gudhjem Svømmehal lige nu er lukket som følge af coronakrisen, melder Fonden Gudhjem Svømmehal i årsberetningen både om et godt 2019 og positive forventninger til 2020.

I 2019 satte svømmehallen ny årsrekord i antallet af aktivitetstimer. Svømmehallen blev besøgt af 46.000 gæster som ifølge fonden er 850 flere end året før. Regnskabet for 2019 lander på et underskud på godt 150.000 kroner, som fondens bestyrelse havde regnet med, da der er lavet nye investeringer, så Gudhjem Svømmehal på et tidspunkt kan udvides.

Der er blandt andet lavet et bærende dæk hen over bygningen, så man på sigt kan bygge ovenpå. Her har bestyrelsen planer om at etablere en ekstra sauna med udsigt. Foruden forberedelser til udvidelsen har fondens bestyrelse fået renoveret de nuværende faciliteter. Svømmehallens to saunaer er blevet totalrenoveret, og herreafdelingen er blevet forsynet med nye fliser.

Fonden Gudhjem Svømmehal ser frem mod et 2020, hvor der fortsat arbejdes på at udvide med et varmvandsbassin. Sidste år fik Gudhjem Svømmehal en bevilling på 1,55 millioner kroner til projektering af udvidelsen fra fonden Wilhelm Philip Stiftung für Behinderte.

Samme fond vil ifølge årsberetningen fra Gudhjem Svømmehal nu investere yderligere fem millioner til det nye bassin. Lige nu er bestyrelsen ved at sammenfatte et prospekt med arkitekt- og plantegninger, fotos, visualiseringer og anlægs- og driftsbudgetter, som skal bruges til det videre arbejde med at finde yderligere finansiering til udvidelsen.