Arkivfoto: Berit Hvassum

Nyt børnehus følger planen om åbning i 2023

Coronakrisen har umiddelbart ikke forsinket det omfattende arbejde med at ændre Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge, så stedet i et eller andet omfang også kan rumme det kommende Allinge Børnehus.

Der skulle hen over foråret have været holdt flere workshops i Nordlandshallens cafeteria, men så ramte coronaen Danmark. Derfor nåede der kun at blive holdt et møde – men arbejdet fortsætter alligevel.

– Det hele følger som udgangspunkt planen, fortæller leder af dagtilbud i Bornholms Regionskommune, Ann Rubæk-Nielsen.

– Det er selvfølgelig en udfordring med coronaen. Et møde, vi skulle have holdt sammen med Bornholms Idræts- og Kulturcenter nu her, er blevet udsat. Men processen kører stadig, og så må møderne bare holdes på et senere tidspunkt, siger Ann Rubæk-Nielsen.

Egentlig besluttede den tidligere kommunalbestyrelse i 2017, at der her i 2020 skulle stå et helt nyt børnehus på Pileløkken i Allinge. De planer er nu ændret til, at der bliver bygget et mindre børnehus på den grund, der i øjeblikket rummer ASG’s tennisbaner. Et børnehus, der kan gøre brug af Nordlandshallens faciliteter.

Bornholms Regionskommune forventer, at det nye børnehus i Allinge tidligst kan tages i brug i 2023.