Planerne om sommeraktiviteter i busremisen ved Nørrekås er opgivet. Foto: Jacob Jepsen

Lukning af samfundet udsætter udviklingen af Rønne

RØNNE

Det har mange konsekvenser, når en pandemi sætter samfundet på pause. Nogle er synlige, mens andre er lidt sværere at få øje på. For eksempel er det svært at komme videre med udviklingen af Rønne, når sådan noget som at holde møder bliver besværligt. Det har Søren Møller Christensen konstateret. Han er leder af regionskommunens Udvikling og Byg og har været engageret i udviklingsarbejdet siden den spæde begyndelse.

– På grund af corona er en række vigtige møder blevet udskudt. Jeg vil skyde på, at vi er blevet forsinket cirka to måneder, fortæller han til Bornholms Tidende.

Det er ikke det samme som, at arbejdet ligger stille. Det går bare langsommere, end hvis samfundet fungerede som inden coronakrisen.

– Vi er midt i fundraising af den aktuelle projektudviklingsfase, hvor vi skal have konkretiseret projekterne og rejst finansiering til realisering. Jeg håber at kunne blive mere konkret i slutningen af maj eller starten af juni, fortæller Søren Møller Christensen.

Plan om borgermøde

Borgermøder er en integreret del af arbejdet med den strategiske udviklingsplan for Rønne, og det er ikke bare svært, men umuligt at holde sådan nogle, når myndighederne har gjort det ulovligt for mere end 10 personer at være sammen. Derfor er den aktuelle coronakrise et reelt benspænd for udviklingsarbejdet.

Inden pandemien fik regeringen til at lukke store dele af Danmark og indføre begrænsninger på danskernes mulighed for at møde hinanden, var der planlagt et borgermøde og en række debatter om den planlagte udvikling af byen, men de er blevet udsat, fortæller Søren Møller Christensen.

– Før corona var det blandt andet vores plan at holde et borgermøde om hele Rønne-arbejdet her i løbet af foråret og aktivere remisen og området omkring Nørrekås en eller flere weekender til sommer, hvor vi også ville invitere til debat om Nørrekås’ fremtid, fortæller han.

Efter sommerferien

Hverken borgermøder eller debatarrangementer er en mulighed, før myndigheder indfører nye retningslinjer, der tillader, at flere er sammen på en gang. Hvornår det sker, er ikke offentligt kendt, men det bliver tidligst 10. maj, og i så fald er regionskommunen klar til at rykke rimelig hurtigt.

– Vi håber, at vi kan gennemføre et borgermøde om hele projektet lige før sommerferien og invitere til debat og åbent hus i remisen lige efter sommerferien, fortæller Søren Møller Christensen.

Der var ellers planer om at benytte den tidligere busgarage og -værksted til et midlertidigt madmarked i sommer for at demonstrere bygningens potentiale, men det spænder den aktuelle situation ben for.

Så hvis man interesserer sig for Rønnes udvikling og gerne vil deltage i borgermøder og debatter, så er det bare om at krydse fingre for, at statsminister Mette Frederiksen åbner yderligere for samfundet om en uges tid.