De første fritstillede Futurae-medarbejdere skal allerede på mandag til jobsamtale med en potentiel ny arbejdsgiver. Arkivfoto: Berit Hvassum

Efter konkursen hos Futurae: Flere kan komme hurtigt i arbejde

ERHVERV

Knap 30 af de 55 fritstillede medarbejdere hos den konkursramte bygge- og anlægsvirksomhed Futurae i Hasle er medlemmer i fagforeningen 3F Bornholm, og herfra er den positive melding, at flere af dem vil komme hurtigt i arbejde igen.

– Jeg tror, at i hvert fald de 10 kan få arbejde inden for den næste uges tid. Vi rammer lige ind i, at nogle mestre står og mangler arbejdskraft nu og her. Det er positivt, siger faglig sekretær Bo Nielsen fra 3F Bornholm.

Bo Nielsen oplyser, at de første fritstillede Futurae-medarbejdere allerede på mandag skal til jobsamtale med en potentiel ny arbejdsgiver.

Man kan vel også forestille sig, at andre virksomheder får mere travlt med de opgaver, som Futurae skulle have lavet?

– Det håber vi da, svarer Bo Nielsen.

– På trods af coronasituationen er der godt gang i byggeriet på Bornholm, og vi har heldigvis ikke mange ledige inden for byggeriet, mens industrien er hårdt ramt. I byggeriet er det værste, der kan ske, at man ikke kan få materialer. Men det har vi ikke set problemer med, siger Bo Nielsen.

En god virksomhed

Bo Nielsen siger, at konkursen kom som et chok:

– Det er ærgerligt ad pommern til, for det var en god virksomhed, siger han.

Bo Nielsen oplyser, at medarbejderne mangler deres sidste månedsløn fra Futurae.

– Jeg har bedt mine medlemmer om at komme ind at blive registreret på mandag eller tirsdag. Det kan være, at kurator siger, at der er penge i boet, så medarbejderne kan indgive lønkrav til boet, selv om jeg tvivler. Det ved vi mere om på mandag, siger Bo Nielsen.

Ellers bliver opgaven at søge Lønmodtagernes Garantifond om den manglende løn, oplyser han.