Bornholms Brand Park blev der igen kørt trav i denne weekend. Arkivfoto: Berit Hvassum

Guide: Travbanen åbner på en skærm nær dig – og andre gode oplevelser til din weekend

Denne weekend, lørdag 2. maj og søndag 3. maj, er præget af coronanedlukningen i Danmark. Den største begivenhed er nok, at travsæsonen bliver skudt i gang i Bornholms Brand Park. For at nedbringe smittefaren bliver åbningen imidlertid ikke den festdag, som den ellers ville have været.

– I år afvikler vi som minimum årets to første løbsdage helt uden tilskuere, skriver driftsleder i Bornholms Brand Park, Charlotte Berg, i et informationsblad med titlen Åbningsdagen 2020.

– Det bliver noget af en kontrast – både for de aktive, men også for alle os, der elsker at se travløb og besøge verdens mindste travbane. I stedet må vores trofaste tilskuere sætte sig godt til rette hjemme i stuerne – sammen, men hver for sig – for at overvære løbene live på tv-skærmen eller computeren. Det kan være via Fast Track, TV2/Bornholm eller på vores Facebook-side (facebook.com/bornholmstrav, red.).

Enkelte udendørsaktiviteter

Efter de seneste dages regnvejr er det som om, at planterne er blevet grønnere. Der vil derfor sandsynligvis være noget at se, når Enghøj Staudehave ved Pedersker, Søndre landevej 218, har åbningsweekend. Haven er inspireret af den engelske cottagestil og har masser af små haverum og siddepladser. Man kan medbringe kaffekurv, hvis man vil, og det koster lidt at komme ind. Haven er i weekenden åben mellem klokken 13 og 16.

Også en anden rimelig coronasikker udendørsaktivitet har åbent i weekenden. Bornpark Minigolf ved Østerlars har åbent fra klokken 10 til 17. Af sikkerhedshensyn skal man dog have bestilt tid i forvejen. På den måde kan ejerne sørge for, at der ikke samler sig for mange mennesker på en gang.

Det er desuden åbningsweekend for flere af øens røgerier, så hvis man vil slå lidt tid ihjel, kan man stille sig i kø til en røget sild ved røgerierne i Snogebæk eller Hasle.