Politi på folkemøde. Arkivfoto: Berit Hvassum

Bornholms Politi kan lave akut opholdsforbud

Bornholms Politi har i denne uge advaret om, at ordensmagten holder et ekstravågent øje med situationen, når Danmark genåbner efter den massive nedlukning som følge af coronakrisen.

På politi.dk er der en liste med hot-spot-områder, hvor borgere kan blive advaret om at samles bestemte steder. Her er Bornholm ikke repræsenteret – og det er heller ikke sikkert, at Bornholms Politi vil gøre brug af listen, inden man eventuelt iværksætter et opholdsforbud.

Det siger politidirektør Frits Kjeldsen.

– Det kommer an på, hvor akut situationen opstår. Det er ikke et krav, at man advarer forinden. Et opholdsforbud kan komme umiddelbart, hvis situationen er til det, siger han.

Vil I fremover være mere tilbøjelige til at håndhæve reglerne uden at give advarsler først?

– Det afhænger lidt af omstændighederne. Hvis mere end ti personer er forsamlet, skal vi først og fremmest sørge for at få dem reduceret, så der vil folk blive bedt om at opløse sig selv til mindre grupper. Hvis de ikke efterkommer det, kan der blive tale om bøder. Men hvis vi har lavet et opholdsforbud og man overtræder det, skal der ikke ske en advarsel først, fordi advarslen ligger i opholdsforbuddet. Og så vil bøden falde, siger Frits Kjeldsen.