Virksomheden Futurae i Hasle indgav torsdag konkursbegæring. Foto: Jacob Jepsen

55 mistede arbejde ved konkurs

ERHVERV

55 medarbejdere mistede deres arbejde, da virksomheden Futurae i Hasle torsdag indgav konkursbegæring. Det oplyser advokat Peter Vang, der er kurator for konkursboet.

Peter Vang betegner konkursboet som en større sag og siger, at den første uges tid kommer til at handle om at få et overblik over aktiverne og de projekter, virksomheden havde i gang ved konkursen.

– Det mest påtrængende er at hjælpe medarbejderne videre, så de kan få deres understøttelse, og medarbejderne kan med en opsigelse i hånden fremsende en ansøgning til Lønmodtagernes Garantifond om løntilgodehavender. Dernæst skal vi se på de projekter, som er i gang, hvoraf nogle er af offentlig karakter.

Peter Vang forklarer, at der er tre muligheder for at komme videre med igangværende arbejder:

– Den ene mulighed er at færdiggøre projektet i konkursboets regi. Den anden mulighed er at indgå et samarbejde med en anden entreprenør, der færdiggør opgaven for konkursboet, eller at man sælger projektet til en anden entreprenør. Den tredje mulighed er, at man meddeler medinteressenten, den part, man har kontrakten med, at konkursboet ikke indtræder i kontrakten.

– De enkelte sager skal regnes godt igennem, og der bruger vi den viden, der er i virksomheden.

Det næste led i kuratorens arbejde bliver at sælge virksomhedens aktiver.

– Hvis der er en køber af virksomheden, vil det være fantastisk. Ellers bliver opgaven at realisere de aktiver, der er. Der er bilparken, maskiner, entreprenørmateriel, snedker-, tømrer- og murermateriel, for der har været en bred vifte af aktivitet.

– Når aktiverne er realiseret, skal der ske den almindelige bobehandling med udbetaling til kreditorerne i konkursorden, slutter Peter Vang.