Politidirektør Frits Kjeldsen. Foto: Jacob Jepsen

Politiet var for tidligt ude med bødeblokken: Eneste corona-bøde er trukket tilbage

Den eneste bøde, som Bornholms Politi har givet til erhvervsdrivende for overtrædelse af corona-særregler, er blevet trukket tilbage.

– Der har været en enkelt, som har fået en bøde for udeservering, og den er blevet eftergivet igen. Ellers er der ikke afgivet bøder til de erhvervsdrivende for overtrædelse af covid 19-regler, siger konstitueret politidirektør Frits Kjeldsen.

Han afviser at oplyse, hvilken forretning der er tale om. På baggrund af politidirektørens informationer må det være en kioskejer, der i påsken fik en bøde for at have kunder siddende ved et bord, som tilhørte kiosken. Det er den eneste bødesag, politiet hidtil har oplyst offentligheden om.

Bøden blev eftergivet, fordi loven endnu ikke var trådt i kraft.

– De retningslinjer, politiet fulgte på det tidspunkt, manglede lovhjemmel. I forbindelse med den konkrete udeservering er lovgivningen først efterfølgende kommet på plads. Men hvis det skete i dag, ville det være bødeberettiget, siger Frits Kjeldsen.

Et fokusområde

Ulovlig udeservering vil politiet fortsat holde grundigt øje med.

– Det vil også være et af vores fokusområder. Kiosker og takeaway-restauranter kan ikke have borde og stole stående udenfor til deres kunder. Det skal man selvfølgelig give dem en bøde for, siger Frits Kjeldsen.

 

Nogle dage animerer vejret mere
til at være ude på de åbne pladser,
og andre dage animerer det til at
være inde i butikkerne, og det
prøver vi at lægge indsatsen efter

 

Generelt kan butiksejere forvente at se mere til Bornholms Politi, der torsdag meddelte, at patruljeringen vil blive intensiveret i den kommende tid – både på kendte samlingssteder i det fri og i øens forretninger.

– Nogle dage animerer vejret mere til at være ude på de åbne pladser, og andre dage animerer det til at være inde i butikkerne, og det prøver vi at lægge indsatsen efter, siger Frits Kjeldsen

– Vi har hele tiden haft patruljer ude for at rådgive og vejlede, og vi kommer til at være mere synlige i forhold til butikkerne for at se, om alt går, som det skal – både for at sikre, at de erhvervsdrivende er trygge, og at kunderne er trygge. Vi vil fortsat komme ind og kigge i butikkerne, og der vil være nogen, vi kommer til at være jævnlige gæster hos, siger den konstituerede politidirektør, som generelt er imponeret over de forretningsdrivendes tilgang til corona-restriktionerne.

– Bare hen over de seneste par dage har vi talt med rigtigt mange erhvervsdrivende. Der er virkelig stor forståelse og vilje til at efterleve tingene. Det er flot, og det skal de bare blive ved med.