Peer Koefoed Andersen. Arkivfoto: Allan Rieck

Musikhuzet får reduceret sit tilskud: ‘Men altså, kæmpe jubel og hurra herfra’

Et lettelsens suk var helt uundgåeligt i Musikhuzet Bornholm, da Statens Kunstfond onsdag offentliggjorde, at den havde givet 19 spillesteder landet over status som regionalt spillested de næste fire år, 2021-24.

Musikhuzet var – igen – iblandt, og der følger statslige støttekroner med udnævnelsen. I perioden 2017-20 har Musikhuzet årligt modtaget 1,7 millioner kroner, hvilket dog i den kommende periode reduceres til 1,6 millioner kroner årligt.

– Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, siger kunstnerisk leder i Musikhuzet, Peer Koefoed Andersen.

– Men ordningen har fra start af levet med, at man har et begrænset beløb til fordeling. Og nu kan vi se, at vi bliver ramt af, at der har været et særdeles stærkt ansøgerfelt, og hvad gør man så? Ja, man har skåret lidt i tilskuddene rundt omkring og på den måde er der blevet plads til, at der bliver 19 regionale spillesteder mod de nuværende 18. Så man må bare respektere, at de har skullet prioritere hårdt i kunstfonden.

Men du er vel også først og fremmest glad for, at I er blevet godkendt igen?

– Ja, for pokker! Specielt i disse tider. Man står jo i en helt anden situation ved at have staten i ryggen. Jeg tror ikke, min adgang til kulturministeren havde været lige så god, hvis ikke vi havde – i gåseøjne – været en af deres ”egne”, siger Peer Koefoed Andersen med reference til, at kulturminister Joy Mogensen (S) i påsken kontaktede ham for at få en redegørelse om de regionale spillesteders vilkår set med hans øjne.

– Men det her handler ikke kun om penge, det handler også om, at vi nu kan bibeholde de ansatte i Musikhuzet og også opretholde den kvalitet og den arrangementsfrekvens, vi har. Også at vi kan beholde det netværk, vi har de regionale spillesteder imellem. Vi trækker på rigtig megen viden derfra, og det er utrolig vigtigt for os.

Hvad får I fra regionskommunen i de kommende år?

– Vi får det, vi får nu (2.216.423 kroner årligt, red.), og forhåbentlig med den sædvanlige regulering i forhold til prisudviklingen. Men altså, kæmpe jubel og hurra herfra – samtidig med at vi ånder lettet op, siger Peer Koefoed Andersen.