Foto: Jens-Erik Larsen

Mand dømt til fængsel for vold og trusler mod politiet

En 37-årig mand er fredag eftermiddag ved Retten på Bornholm blevet dømt til ni måneders fængsel for vold og trusler mod tre politiassistenter fra Bornholms Politi.

Manden blev anholdt på Krystal Bodega i Rønne natten mellem lørdag 25. januar og søndag 26. januar. Da en politipatrulje kom på værtshuskontrol, ønskede dørmanden politiets hjælp til at bortvise den 37-årige, fordi denne optrådte aggressivt og ikke ville forlade stedet. Den 37-årige satte sig imidlertid voldsomt til modværge, så der blev rekvireret endnu en politipatrulje. Der var således fire betjente om at tøjle manden.

Det var i den forbindelse, den 37-årige opførte sig voldeligt og truende.

Chefanklager for Bornholms Politi, Benthe Pedersen Lund, fortæller, at manden var sigtet for seks forhold af trusler og vold mod polititjenestemænd, samt to forhold, hvor der var tale om hån – spyt på benene og en masse ukvemsord.

– Han blev dømt til ni måneders ubetinget fængsel. Han havde været varetægtsfængslet siden 26. januar på faren for gentagelse, fordi bag sig har han et utal af domme for ligeartet kriminalitet og grov vold.

– Han blev løsladt for afsoning for fire års fængsel 21. januar, fortæller Benthe Pedersen Lund.

Dermed har den 37-årige allerede siddet de fire måneder af dommen af.

– Han er i den situation, at han på grund af sine tidligere mange domme ikke bliver prøveløsladt. Så han kommer til at sidde fuld tid ud, med mindre der sker noget helt nyt. Så reelt skal han nu afsone fem måneder, fortæller Benthe Pedersen Lund.

I Bornholms Tidendes reportage fra grundlovsforhøret dagen efter episoden på Krystal Bodega, blev det bemærket, at den 37-årige i retten bar tydeligt præg af nattens voldsomme episode. Han havde rifter og hævelser i ansigtet.

Det skyldtes, at den ene politiassistent i forbindelse med anholdelsen havde tildelt flere slag med kniplen, da den 37-årige gjorde kraftig modstand og var meget aggressiv.

Chefanklageren oplyser desuden, at den dømte tog betænkningstid med fredagens dom og kærede den fortsatte varetægtsfængsling.